Friday , April 26 2024

Răzvan Burleanu este noul preşedinte al FRF. Cine este succesorul lui Mircea Sandu

razvan burleanu

Răzvan Burleanu, un outsider, a fost cel care a câştigat cursa pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, el urmând să fie viitorul şef de la Casa Fotbalului pentru următorii patru ani.

Răzvan Burleanu s-a impus în turul doi al alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, în faţa fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram.

Potrivit primelor informaţii, Răzvan Burleanu a obţinut 112 dintre voturile membrilor Adunării Generale, dintr-un total de 173 de electori. Contracandidatul său, Vasile Avram, a primit 58 de voturi, iar trei voturi au fost anulate.

Răzvanu Burleanu şi Vasile Avram au intrat în turul II. Iata cum s-a votat în turul I: 59 – Vasile Avram, 72 – Razvan Burleanu, 31 – Gheorghe Chivorchian, 1 – Sorin Raducanu, 14 voturi anulate.

Razvan Burleanu si Vasile Avram s-au luptta in turul 2 pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal. Cum Gheorghe Chivorchian a primit in jur de 31 de voturi, decisiv pentru castigarea alegerilor au fost voturile acestea.

Mircea Sandu va primi o rentă viageră de 75.000 de euro pe an (6.250 euro/luna). Renta e chiar mai mare decat salariul pe care acesta il avea ca presedinte al FRF (6.000 de euro). Sandu va mai beneficia de o masina cu costuri acoperite din partea FRF si de o secretara.
Mircea Sandu a spus în discursul său că iubeşte pe toată lumea, inclusiv pe Adrian Mititelu. După nici o oră, Sandu a ameninţat că-l evacuează pe Mititelu. patronul de la Universitatea Craiova a cerut dezafilierea CSU Craiova!

“Nu există nici o decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a CS Universitatea Craiova. Afilierea e abuzivă şi ilegală pentru că acest club a intrat abuziv în Liga a II-a. Faceţi o mare greşeală. Măcar ultima Adunare Generală să fie democratică. Va costa mult federaţia. Aţi mai făcut o greşeală acum un an de zile, nu faceţi încă una acum”, a spus Mititelu.

La rândul său, Mircea Sandu a replicat că îl va da afară din sală pe Mititelu dacă îi intimidează pe membrii AG: “Haideţi să terminăm cu ameninţările. Este democraţie, dar nu este lipsă de respect. Domnul Mititelu, aveţi dreptul democratic la un singur vot, ca orice membru. Propun afilierea şi dezafiliera definitivă a echipelor propuse. Domnule Mititelu, dacă îi ameninţaţi pe membrii adunării sau îi intimidaţi vă voi da afară din sală. Am să cer să fiţi expulzat din sală la acest punct. Faceţi toate acţiunile la care aveţi dreptul în instanţă. Nu vreau să stau toată ziua. Domnul Mititelu, vă rog ieşiţi din sală dacă nu lăsaţi oamenii în pace, vă rog să ieşiţi din sală. Iar ne facem de râs? Hai, Mititelu, că mă înnebuneşti, «sit down, please». Ce o face nevastă-ta cu tine, cu tine vorbesc?”.

În cele din urmă s-a decis amânarea afilierii definitive a CS Universitatea Craiova până când Comisia Juridică îşi va spune punctul de vedere.
S-au ales membrii de onoare: Dumitru Dragomir şi Emeric Dembrosvschi, Florin Halagian, Ioan Igna, Florea Ispir, Mircea Lucescu, Nicolae Lupescu, Rică Răducanu, Ion Pîrcălab, Lajos Sătmăreanu, Iosif Vigu şi Vasile Zavoda. Membrii de onoare vor avea rentă viageră de la FRF.

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, îl caracteriza astfel pe Răzvan Burleanu: “Pe domnul Burleanu, din păcate pentru dânsul, care nu a jucat fotbal, îl ştiu foarte bine pe taică-su care a jucat peste 350 de meciuri în Liga I, a fost un jucător exponenţial al Ligii I. Are verb bun, are tupeu de politicianist, dar la fotbal mai trebuie şi altceva”.

Răzvan Burleanu este fiul fostul fotbalist Gheorghe Burleanu, de la FCM Bacău.

Echipa de conducere a lui Răzvan Burleanu este alcătuită din nouă persoane: Zoltan Kovacs (cetăţean belgian, fost instructor UEFA) – manager sportiv care va avea în subordine Academia Naţională de Fotbal şi staful echipei naţionale; Marketa Haindlova (cetăţean ceh, specialistă în drept european şi sportiv) – director relaţii internaţionale şi politici europene; Ovidiu Dâmbean-Creţa (doctor în finanţe) – manager financiar; Laur Chiricioiu (specialist marketing-vânzări) – manager pentru dezvoltarea activităţilor comerciale; Lucian Vişcoţel (evaluator proiecte europene) – director fonduri structurale; Aurel Ţicleanu (fost fotbalist, antrenor) – director al Biroului pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii şi juniori, activităţi de scouting); Victoraş Iacob (fost fotbalist) – membru în Biroul pentru Promovarea Fotbalului; Ciprian Paraschiv (fost fotbalist, doctor în marketing sportiv şi reprezentant al României la Comisia Europeană) – director al Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistică şi o persoană al cărui nume nu a fost făcut public deoarece este angajat al unei organizaţii de top din România – manager pentru dezvoltare instituţională.

Pe tot parcursul campaniei, Răzvan Burleanu a fost foarte agresiv la adresa lui Mircea Sandu şi a colaboratorilor săi, el declarând la depunerea dosarului de candidatură: “Prefer să fiu considerat mini-candidatul decât mini-naşul fotbalului românesc. Deci eu nu pot decât să mă bucur de aprecierile lor, mai ales că înainte de a începe această campanie mă situam, conform declaraţiilor dânşilor, la zero voturi, după care, acum o lună am auzit că în opinia domnului Mircea Sandu am undeva la 30 de voturi. Dar eu sunt încredinţat că voi câştiga aceste alegeri şi chiar din primul tur. Eu nu pot să nu scot în evienţă micimea domnilor Sandu şi Kassai, şi tarele domnului Gheorghe Popescu şi a echipei sale de vitrină. Ei în momentul de faţă se comportă ca o perdea de fum care acoperă toate aceste grozăvii din fotbalul românesc, tot acest faliment al fotbalului românesc”.

 

 

 

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …