Saturday , April 27 2024

Rapidul a pierdut la Galati, dintr-un penalty contestat

Echipa sucevean\ a cedat s=mb\t\, cu scorul de 0-1, pe terenul celor de la Dun\rea Gala]i, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a V-a din cadrul Ligii a II-a u unicul gol al `nt=lnirii a fost marcat de Cucu, `n minutul 52, dintr-un penalty contestat de tab\ra “ceferist\” u `n ciuda acestui e[ec, Rapid a r\mas pe locul 7 `n clasamentul seriei `nt=i  

Rapidul s-a `ntors cu n\vodul gol de pe malul Dun\rii. Echipa sucevean\ a pierdut s=mb\t\, cu scorul de 0-1, pe terenul celor de la Dun\rea Gala]i, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a V-a a Ligii a II-a.
Presate de pozi]ia ingrat\ din clasament, gazdele au avut ini]iativa `nc\ din debutul jocului [i au tras primul semnal de alarm\ la poarta sucevean\ `n minutul 18, c=nd Enache a profitat de o gaf\ comis\ de funda[ii adver[i, a sc\pat singur cu Preda, dar a ratat de pu]in ]inta. Umplu]i de cartona[e galbene `nc\ din primul sfert de or\, “ceferi[tii” [i-au `ncercat tirul de la distan]\ prin Sumanariu, dar execu]ia acestuia a fost prad\ u[oar\ pentru portarul M\st\can. Trupa antrenat\ de Ovidiu Murariu [i-a creat prima mare ocazie de gol la o jum\tate de or\ de la fluierul de start, c=nd Golofca a luat pe cont propriu o ac]iune pe partea dreapt\, a [utat la col]ul scurt, dar goalkeeperul g\l\]ean a fost pe faz\ [i a respins mingea `n corner. Dunarea a replicat prin acela[i Enache, v=rful gazdelor av=nd o nou\ [ans\ de gol `n minutul 36, c=nd a finalizat pe l=ng\ vinclul por]ii sucevene o lovitur\ de col] [i tabela r\m=nea neschimbat\ la pauz\.
G\l\]enii aveau s\ deschid\ scorul `n minutul 52, c=nd Enache a sc\pat singur cu Preda, goalkeeperul rapidist a intervenit imprudent `n suprafa]a de pedeaps\ [i centralul bucure[tean Florin Miron a indicat impasibil punctul cu var de la 11 metri, de unde Cucu a `nscris pentru 1-0. “Ceferi[tii” au trecut pe l=ng\ egalare cinci minute mai t=rziu, c=nd C\inari a centrat din corner [i Fl. Pl\mad\ a reluat la o palm\ de buturile gazdelor. ~n ciuda schimb\rilor efectuate de banca tehnic\ a oaspe]ilor, care l-a aruncat `n lupta inclusiv pe Marinkovic, incomplet ref\cut, oaspe]ii au g\sit tot mai greu drumul spre poarta g\l\]ean\. Astfel, ultimul cartu[ al “alb-visiniilor” avea s\ fie tras la o lovitur\ liber\ de la 25 de metri executat\ de Arot\ri]ei, c\ruia i-a fost refuzat `ns\ golul egalizator de M\st\can, goalkeeperul gazdelor reu[ind s\ scoat\ mingea de sub tranversal\ `n minutul 86 al jocului. Scor final 1-0 [i g=ndurile de victorie cu care rapidi[tii au plecat de pe Areni s-au transformat `n simple pove[ti pesc\re[ti pe malul Dun\rii, acolo unde “ceferi[tii” au pierdut `n fa]a unei forma]ii care, p=n\ s=mb\ta trecut\, suferise `nfr=ngeri pe linie `n actualul sezon.
Dun\rea Gala]i: M\st\can – L. Radu, Florea, Cristian, Cristea – Chiriac, Cucu – Dragomir, Negoescu (’64 Chebac), Cristescu (’46 Popescu) – Enache (’85 Chelaru). Antrenor: Valentin Stan.
Rapid Suceava: Preda – B\lan, Fl. Pl\mad\, Sava (’70 Lozneanu), I. Pl\mad\ – Velescu, Sumanariu (’74 Moldovan), C\inari, Golofca, Arot\ri]ei – Negru (’55 Marinkovic). Antrenor: Ovidiu Murariu.
Rezultatele etapei a V-a:
Chindia T=rgovi[te – CS Otopeni 0-0
Unirea Slobozia – Sportul Studen]esc 0-3
CS Buftea – Delta Tulcea 2-1
Dinamo II Bucure[ti – FC Boto[ani 1-2
Dun\rea Gala]i – Rapid Suceava 1-0
CF Br\ila – S\geata N\vodari 2-3
Farul Constan]a a stat `n aceast\ rund\.

R\mas\ pe locul 7 `n clasamentul seriei `nt=i, Rapid Suceava va primi `n runda urm\toarea vizita celor de la Farul Constan]a, `ntr-un meci programat s=mb\t\, de la orele 11.00, pe stadionul Areni.
(D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …