Friday , April 26 2024

Rapidul a început seria meciurilor amicale cu un rezultat promiţător

Amical. Rapid - Matei [800x600]

Echipa suceveană s-a impus, cu scorul de 4-0, în meciul amical disputat sâmbătă, pe stadionul “Nada Florilor” din Fălticeni, în faţa divizionarei a patra Somuzul Preuteşti u “ceferiştii” au marcat prin Negru, Sumanariu, Golofca şi Marinkovic. Opt jucători noi a testat antrenorul Bogdan Tudoreanu cu ocazia primului amical al verii. Marius Matei (foto dreapta), Florin Burcea şi Sascha Marinkovic au ajuns deja la o înţelegere cu conducerea clubului de pe Areni, toţi trei urmând să semneze astăzi contracte valabile pe un sezon cu Rapid

 

Rapid Suceava a început seria meciurilor amicale din această vară cu un rezultat promiţător. Echipa antrenată de Bogdan Tudoreanu s-a impus sâmbătă, în faţa formaţiei Somuzul Preuteşti, cu scorul de 4-0 (1-0), într-o partidă găzduită de stadionul “Nada Florilor” din Fălticeni.
“Ceferiştii” au deschis scorul încă din minutul 5, când Negru a înscris cu poarta goală după o acţiune iniţiată pe partea stângă de nou-venitul Marius Matei. Peste doar câteva minute a venit rândul fostului atacant al Dunării Galaţi să se afle la finalizare, dar şutul acestuia a întâlnit bara porţii apărate de Bursuc. Vicecampioana judeţeană putea restabili egalitatea până la pauză, dar Dragomir, Ungureanu şi Vasiliu, fie nu au nimerit ţinta, fie s-au lovit de paradele lui Cristi Butnariu.
Bogdan Tudoreanu a schimbat aproape întreaga echipă la pauză, iar prospeţimea fizică a rapidiştilor a făcut diferenţa, Sumanariu marcând pentru 2-0 la câteva minute de la reluarea jocului, la o minge respinsă în faţă de portarul Bursuc. In minutul 54, s-a făcut 3-0, autorul golului fiind Golofca, servit excelent în faţa porţii de Marinkovic. Rolurile s-au inversat cu un sfert de oră înainte de final, când atacantul venit de la FC Voluntari a înscris pentru 4-0 după o pasă venită de la Golofca.
Rapid Suceava (prima repriză): Butnariu – Sumanar, Ferariu, Vitu, Semeghin – Luţac, Stănescu, Aioanei, Bâgu – M. Negru, M. Matei.
Rapid Suceava (repriza a II-a): Pascal – I. Plămadă, Ferariu, Velescu, Spătar – Cerlincă, Burcea, Duman, Sumanariu, Golofca – Marinkovic.
Daniel Bălan şi Radu Sava au fost învoiţi la amicalul cu Preuteşti.
Somuzul Preuteşti: Bursuc – Filip, Simion, Constantin, Ailenei, Ungureanu, Ov. Clim, Beclea, Crăciun, Dragomir – C. Vasiliu. După pauză au mai intrat: R. Vasiliu, V. Alexandru, Rusu şi I. Gheorghe.
Au testat opt jucători. Matei, Burcea şi Marinkovic semnează astăzi cu Rapid
Banca tehnică de pe Areni a testat pe parcursul amicalului de sâmbătă nu mai puţin de 8 jucători noi, este vorba de portarul Cristi Butnariu (Bucovina Rădăuţi), de fundaşul Alexandru Sumanar, de mijlocaşii Florin Burcea (Dinamo II), Claudiu Aioanei (Ceahlăul II), Radu Luţac şi Andrei Duman (ambii de la Sporting), plus atacanţii Marius Matei (Dunărea Galaţi) şi Sascha Marinkovici (FC Voluntari).
“La acest prim amical, am vrut să-i văd în special pe cei noi-veniţi la echipă. Aproape toţi mi-au lăsat o impresie bună. Rămâne să-i vedem şi în jocurile următoare şi ne vor hotărî pe cine oprim şi pe cine nu în lotul pentru viitorul sezon”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu. Dintre jucătorii noi-veniţi, Matei, Burcea şi Marinkovic au ajuns deja la o înţelegere cu conducerea clubului de pe Areni, toţi trei urmând să semneze astăzi contracte valabile pe un sezon cu Rapid Suceava.
“Voi juca minim un an la Suceava şi după aceea vom vedea. Sper că va fi un început bun pentru toată lumea. Nu mi-am propus un anumit număr de goluri, obiectivul meu este să câştige echipa, iar eu să joc în folosul ei. Sunt destui jucători cu experienţă la echipa din Suceava, avem şi câţiva tineri de viitor, sunt convins că vom face treabă bună împreună. Am jucat foarte mult timp la Botoşani şi îmi aduc aminte în mod special de derbyurile cu Suceava”, a declarat Marius Matei.
Claudiu Ionescu a ajuns la Suceava. Ursu şi Vraciu sunt de negăsit
La antrenamentul de astăzi, ultimul înainte de plecarea în cantonament este aşteptat să se prezinte şi Claudiu Ionescu, un mijlocaş central în vârstă de 31 de ani care în ultimul sezon a evoluat pentru CF Brăila. In schimb, condu-cerea “ceferiştilor” nu a reuşit să-i contacteze pe Ionuţ Ursu şi Cătălin Vraciu, cei doi fiind de negăsit.
Mâine dimineaţă, la ora 9.00, jucătorii rapidişti se vor reuni pe stadionul Areni de unde vor pleca într-un cantonament de zece zile la Poiana Negri. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …