Thursday , May 16 2024

Rapidistii au tras cortina peste Areni

Trupa preg\tit\ de Ioan Radu s-a f\cut de r=s la ultima apari]ia pe Areni, pierz=nd vineri, cu scorul de 0-3, în fa]\ celor de FCM One[ti, într-un meci cont=nd pentru penultima etap\ a Ligii a III-a n oaspe]ii [i-a asigurat victoria prin golurile marcate de Chiril\ (’24), Hiuban (’74) [i Pantea (’89) n din minutul 75, echipa sucevean\ a evoluat cu funda[ul Breniuc între buturi, dup\ eliminarea portarului Pascal n faultat grosolan, Ghiviziu a p\r\sit gazonul înc\ din minutul 80, fiind transportat cu ambulan]a la spital n în ciuda acestui e[ec, rapidi[tii sunt matematic salva]i de la retrogradare, cu o rund\ înainte de finalul campionatului

 

O echip\ hilar\, o banc\ tehnic\ descoperit\ la toate capitolele, o conducere administrativ\ ce sparge semin]e sub termopanele tribunele oficiale [i 11 purt\tori ilegali de tricou [i legitima]ie de fotbalist. Cu o asemenea imagine au r\mas pu]inii spectatori prezen]i, vineri dup\-amiaz\, pe stadionul Areni, la ultimul meci disputat de Rapid Suceava în fa]\ propriilor suporteri în actualul sezon al Ligii a III-a. Dup\ cea mai slab\ presta]ie din mandatul lui Ioan Radu, gruparea “ceferist\” a pierdut, cu scorul de 0-3, în fa]\ celor de la FCM One[ti, într-un joc cont=nd pentru penultima etap\ a campionatului.

Colege de suferin]\ în jum\tatea inferioar\ a clasamentului, cele dou\ forma]ii [i-au împ\r]it ocaziile în debutul meciului, c=nd Zaremba [i Sp\tar, respectiv Talpan [i-au încercat f\r\ niciun sor] de izb=nd\ tirul asupra por]ii adverse. Impulsiona]i de venirea lui Giani Florian pe banca tehnic\, oaspe]ii au deschis scorul pe Areni în minutul 24, c=nd Chiril\ a marcat dintr-o lovitur\ liber\ de la 25 de metri, la care goalkeeperul Pascal nu a putut dec=t s\ devieze mingea în plasa lateral\ din interiorul por]ii. Afla]i înc\ sub spectrul retrograd\rii, rapidi[tii au for]at egalarea spre finalul primei reprize, dar execu]iile lui Vaida [i Corban au ocolit ]inta [i FCM One[ti intra cu un avantaj de un gol la pauz\.

Ioan Radu a schimbat partitura la cabine. Zaremba a r\mas la du[uri, înlocuit de Barbir, Pl\mad\ a urcat în compartimentul median, iar Ghiviziu a cobor=t în banda dreapt\. F\r\ niciun rezultat îns\, primele [anse de gol ale p\r]ii secunde apar]in=nd tot oaspe]ilor, astfel c\, în primul sfert de or\ de la reluarea jocului, bara [i portarul Pascal i-au salvat pe “alb-visinii” de la primirea unui nou gol la ocaziile semnate de Chiril\ [i Corman. De partea cealalt\, echipa sucevean\ s-a înc\p\]=nat s\ arunce în continuare toate baloane spre atacantul Liutec, anihilat îns\ u[or de o ap\rare supraaglomerat\ a one[tenilor, condus\ excelent din teren de f\lticeneanul Florin Ailenei. În acest context, singura oportunitate de egalare a “ceferistilor” a ap\rut în minutul 70, c=nd Golofca a [utat peste buturile adverse din marginea careului. Peste alte patru minute, zarurile aveau s\ fie aruncate pe Areni. P=ntea a sc\pat pe un contraatac fulger al oaspe]ilor, Pascal l-a ag\]at la 17 metri, în postur\ de ultim ap\r\tor, iar în lipsa unui portar de rezerv\, rapidi[tii se vedeau nevoi]i s\ continue meciul cu un juc\tor de c=mp între buturi. Devenit goalkeeper de circumstan]\, Breniuc a sc\pat mingea printre degete la lovitura liber\ executat\ de Huiban [i banca tehnic\ a one[tenilor exulta de bucurie la 2-0.

Cu un dublu handicap pe o tabel\ de marcaj r\mas\ în bern\ [i un om în minus pe teren, trupa lui Ioan Radu s-a apropiat cu greu de careul advers, singurul lucru care a mai trezit audien]a de pe Areni fiind urletul de durere scos de Ghiviziu, urcat direct în ambulan]\ dup\ un fault grosolan s\v=r[it asupra sa în minutul 85. Peste doar trei minute, “feroviarii” au avut [ansa golului de onoare, dar lovitura liber\ executat\ de Corban a trecut la o palm\ de transversal\ por]ii b\c\uane. FCM One[ti a pus bomboana pe coliva gazdelor în ultimul minut al timpului regulamentar, c=nd nou-intratul Sava a gafat în centrul defensivei, mingea a ajuns la P=ntea [i v=rful oaspe]ilor a închis partida la 0-3 cu un [ut la col]ul lung.

Rapid Suceava: Pascal – Sp\tar, Dumitriu, Breniuc, Pl\mad\ – Vaida, Corban, Ghiviziu – Zaremba, Golofca – Liutec. Antrenor: Ioan Radu. În repriza secund\ au mai intrat: Barbir, Sava [i Olariu.

În ciuda înfr=ngerii de vineri [i locului 12 ocupat în acest moment în clasamentul seriei, Rapid Suceava este salvat\ din punct de vedere matematic de la retrogradare, gra]ie victoriei pe care CS Panciu a reu[it-o în fieful vecinilor de la CSM Foc[ani, rezultat ce arunc\ gazdele în ligile jude]ene.

N Rezultatele etapei a XXIX-a:

Aerostar Bac\u – Ceahl\ul II 4-1
CSM Pa[cani – Cetatea Tg. Neam] 3-0
Rapid Suceava – FCM One[ti 0-3
CSM Foc[ani – CS Panciu 1-3
Petrotub Roman – ASC Bac\u 1-1
Luceafarul Mihai Eminescu – Poli Gala]i
O]elul II Gala]i [i FCM Bac\u au stat.

În ultima rund\ a campionatului, trupa preg\tit\ de Ioan Radu se va deplasa pe terenul celor de la CS Panciu, într-un meci programat vineri, cu începere de la orele 18.00. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …