Friday , April 26 2024

Rapid – Ceahlaul, meciul toamnei pe Areni

N “ceferi[tii” primesc ast\zi, cu `ncepere de la ora 16.30, pe stadionul Areni, vizita Ceahl\ului, `ntr-o partid\ `n care miza este calificarea `n [aisprezecimile de final\ ale Cupei Rom=niei n rapidi[tii s-au preg\tit [i pentru executarea loviturilor de departajare [i sper\ s\ profite de starea de oboseal\ a echipei nem]ene, care evolueaz\ la Suceava la doar dou\ zile distan]\ de meciul de campionat cu FC Snagov n antrenorul oaspe]ilor, Marin Barbu, spune c\ forma]ia sa va juca [i pentru onoare, o eventual\ eliminare `n fa]a unei echipe de Liga a III-a fiind greu de conceput sub Pietricica n Gabriel {uleru va lipsi din cadrul lotului sucevean din pricina num\rului de cartona[e galbene acumulate de la startul sezonului

Rapid Suceava este la un meci distan]\ de cea mai important\ performan]\ din istoria clubului. Echipa antrenat\ de Bogdan Tudoreanu `nt=lne[te ast\zi, cu `ncepere de la ora 16.30, pe stadionul Areni, divizionara secund\ Ceahl\ul Piatra Neam], `ntr-un joc eliminatoriu `n care miza este calificarea `n saisprezecimile de final\ ale Cupei Rom=niei.

Incurajat de surpriza reu[ita `n turul precedent al competi]iei, atunci c=nd “ceferi[tii” au eliminat la loviturile de departajare pe FC Boto[ani, [eful b\ncii tehnice de pe Areni sper\ ca elevii s\i s\ profite de starea relativ\ de oboseal\ din tab\ra oaspe]ilor [i s\ ob]in\ biletele de calificare `n ciuda calcului h=rtiei. “Va fi un meci greu pentru ambele forma]ii, pentru c\ nem]enii vor juca pe Areni la doar dou\ zile distan]\ de meciul de campionat de la Snagov. Acuz\ o oarecare stare de oboseal\ [i acest aspect poate s\ ne avantajeze”, a spus Tudoreanu, care a recunoscut c\ Sevaciuc [i compania au exersat la ultimele antrenamente [i loviturile de 11 metri. “Noi ne-am dori s\ ne impunem `n timpul regulamentar, dar trebuie s\ fim preg\ti]i pentru orice secnariu, inclusiv pentru prelungiri [i chiar loviturile de departajare”, a completat antrenorul “alb-vi[iniilor”.

De partea cealalta, de[i recunoa[te c\ meciurile din Cupa Rom=niei nu sunt pe primul plan pentru Ceahl\ul, angrenat\ cu toate for]ele `n lupta pentru promovare `n campionatul ligii secunde, antrenorul nem]enilor, Marin Barbu spune c\ echipa sa vine s\ joace pe Areni pentru onoare [i c\ o eliminare `n fa]a unei forma]ii mai slab cotat\ precum Rapid Suceava ar fi greu de digerat sub Pietricica. “La un obiectivul pe care `l avem, acela de a promova `n Liga I, e ceva mai dificil pentru echipa noastr\ s\ poat\ p\stra acela[i ritm de joc [i în Cupa României. }inem `ns\ s\ juc\m pu]in [i pentru onoare. Nu-i chiar atât de u[or, în situa]ia în care te po]i vedea învins de o echip\ de liga a treia“, a declarat “Magiun” pentru presa nem]ean\.

Ambele combatante au c=te o absen]a important\ `n lotul cu care vor ataca meciul de astazi. Astfel, gazdele nu vor putea miza pe serviciile atacantului Gabriel {uleru, suspendat din pricina num\rului de cartona[e galbene, `n timp ce nem]enii poposesc pe Areni f\r\ playmakerul Eugen Cebotaru, convocat `n aceste zile la echipa na]ional\ a Republicii Moldova.

~n schimb, `n echipa de start a Ceahl\ului au [anse mari s\ se reg\seasc\ trei fotbali[ti suceveni, Andrei Rohe]ki, Marius Onciu [i Cristi Gafi]a, toti fiind titulari `n victoria cu scorul de 4-0 ob]inut\, duminic\, pe terenul celor de la FC Snagov.

P=n\ `n turul V al Cupei Rom=niei, Rapid Suceava a `n[irat pe parcurs alte trei “victime”: Viitorul Vere[ti (4-0), Rapid Dume[ti (2-1) [i FC Boto[ani (8-7). De partea cealalt\, trupa lui Marin Barbu a ajuns `n aceast\ faz\ a competi]iei dup\ ce a eliminat, dup\ prelungiri, divizionara a treia Petrotub Roman.

Partida dintre Rapid Suceava [i Ceahl\ul Piatra Neam] va fi arbitrat\ la centru de b\c\unul Cristian Sava, asistat la cele dou\ tu[e de George Fridl din Com\ne[ti [i Joszef Peter din Sf=ntu Gheorghe. Jocul va fi supervizat de observatorul Sorin Boca din Ia[i. ~n ultimul meci cu Cristian Sava la centru, desf\[urat `n luna martie, “ceferi[tii” au pierdut, pe Areni, `n fa]a celor de la Ceahl\ul II cu scorul de 0-1. Biletul de intrare la meciul de ast\zi cost\ 5 lei.

Cele dou\ forma]ii s-au `nt=lnit [i `n perioada de preg\tire din var\, c=[tig de cauz\ av=nd atunci echipa nem]ean\, care s-a impus pe Areni cu scorul de 2-1, gra]ie unui gol `nscris `n secundele de final a jocului.

C=[tig\toarea meciului de astazi va `nt=lni `n cadrul [aisprecimilor de final\ a Cupei Rom=niei una dintre echipele de top ale ligii `nt=i.

Sportul Studen]esc este ultima prim-divizionar\ care a evoluat `ntr-un meci oficial pe Areni, “ga[ca nebun\” fiind eliminat\ de Cetatea Suceava `n urma unui joc disputat `n septembrie 2005. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …