Friday , April 26 2024

Primarul Lungu se declară partizanul fuziunii echipelor de fotbal Foresta și Juniorul

Primarul Sucevei consideră că valorificarea potențialului fotbalistic local nu trebuie să fie ratată. Ca atare, soluția pe care edilului o recomandă este depășirea actualelor orgolii și fuziunea cluburilor Foresta și Juniorul. „ Cred că ar fi binevenită o fuziune între Foresta și Juniorul ca să valorifice potențialul fotbalului local. Asta este părerea mea personală că ar trebui o fuziune”, a declarat primarul Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri, după ce în prealabil a spus, în glumă, că la fotbal Suceava are de toate, numai valoare nu. Pe cale de consecință, edilul a făcut un apel către toți oamenii de fotbal din Suceava începând cu Dorin Goian care vor să se implice să vină să ajute fotbalul sucevean. Edilul a insistat pe faptul că face recomandări pentru că nu vrea să se bage în fotbal cum au făcut alți primari și care nu au ajuns bine.

Cum s-a petrecut asta? Cum s-a ajuns ca în prezent tinerele talente de plan local să nu fie valorificate a explicat tot primarul Ion Lungu. „În anul 2017 când Foresta nu mai putea primi finanțări pentru că avea o datorie de 500.000 de lei la Finanțe, am luat o inițiativă am zis să dăm fiecare câte 1.000 de lei și am dat și m-au ironizat și din presă și de la PSD. Nimeni nu a dat bani și a venit și au plătit datoria niște oameni de afaceri din Moldova, din Basarabia: ei sunt acționari acolo și au dictat probabil strategia … Le-am spus mai în glumă, mai în serios că dacă era Ted antrenor eram promovați azi. Cei care nu știu cine este Ted le spun că e antrenorul care a fost la Rapid CFR și acum e rezervă de vreme rea. Când nu e antrenor principal acolo vine Ted”, a spus Ion Lungu.

El a spus, din punctul său de vedere, și de ce nu poate accesa Foresta finanțarea de la Primărie, în mod integral: neputând promova, nu a putut accesa decât 750 mii lei pentru că nu mai are pe ce deconta cheltuielile. Soluția pe care o are și o recomandă primarul este fuziunea, cu condiția sistării experimentelor cu jucători din alte țări și punând accent pe valorificarea talentelor locale. (D. P.)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …