Thursday , August 18 2022

Povestea lui Chiellini, căpitanul Squadrei Azzurra. E licențiat în economie și a făcut analiza financiară la Juventus

La 36 de ani, fundasul Giorgio Chiellini a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai Italiei la EURO 2020. Squadra Azzurra a castigat Campionatul European de fotbal dupa o finala decisa la penalty-uri, impotriva Angliei.

Chiar daca pare un fotbalist fioros datorita intrarilor sale la limita asupra adversarilor, Chiellini este un tip linistit in afara fotbalului.

Nascut la Pisa, capitanul Italei a inceput sportul – rege la juniorii lui Livorno. A ajuns la Juventus in 2004, an in care a jucat si primul meci pentru Italia. Pana atunci, Chiellini a evoluat pentru nationala, la toate grupele de varsta. Fotbalistul are chiar o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Atena.

Pe langa fotbal, Chiellini s-a ocupat si de studii. Italianul si-a luat licenta in economie la Universitatea din Torino cu 109 puncte din 110 posibile. El le-a prezentat si o analiza financiara sefilor lui Juventus, lucrare dupa care se ghideaza board-ul torinezilor in prezent.

Chiar daca in august face 37 de ani, Chiellini nu are de gand sa se retraga de la nationala Italiei, vrea sa castige si Campionatul Mondial in Qatar, in 2022.

Pandemia de COVID – 19 a avut si lucruri bune pentru fotbalistul lui Juventus. Daca EURO s-ar fi desfasurat in 2020, asa cum era programat initial, Chiellini nu ar fi prins turneul final din cauza unei accidentari groaznice la genunchi.

sursa: ziare.com

Vezi si

Şomuz Fălticeni s-a calificat în Turul II al Cupei României

Şomuz Fălticeni s-a calificat în turul II al Cupei României după ce s-a impus miercuri …