Sunday , April 28 2024

Piturca va face modificari in echipa de baza pentru meciul cu Olanda

Romania a remizat, scor 2-2, meciul cu Ungaria de la Budapesta, dar prestaţia “tricolorilor” a fost aspru criticată. Pentru meciul cu OLANDA, Victor Piţurcă va face mai multe modificări în primul “11”.

Unul dintre jucătorii care nu se vor mai regăsi în echipă este Dorin Goian, care suspendat pentru meciul de la Amsterdam. Locul său va fi luat, cel mai probabil, de Florin Gardoş.

Danuţ Lupu, fost jucător al lui Dinamo şi al echipei naţionale, a dezvăluit cum se face echipa în vestiar, jucătorii exponenţiali având un cuvânt greu de spus.

“La naţională, în mare măsură jucătorii fac echipa. Şi acum e la fel. Piţurcă face doar 25% din echipă. Dacă Mutu zice că se înţelege bine cu Torje, Piţurcă ce să aleagă? Îl alege pe Torje, normal. Cred că Piţurcă va face schimbări faţă de meciul de la Budapesta”, a declarat Dănuţ Lupu la Sport.ro.

ROMANIA a ajuns în OLANDA duminică, iar luni a avut antrenamentul oficial. FRF a invitat o serie de foşti internaţionali, precum Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea, George Ogăraru şi Gabi Balint.

La ieşirea din terminal, “tricolorii” au fost asaltaţi de doritorii de autografe, cei mai solicitaţi fiind Mutu, Raţ şi Tamaş. În plus, un grup de fani turci i-au recunoscut pe români şi au început să strige numele lui Hagi.

OLANDA-ROMANIA se joacă marţi, 26 martie, de la ora 21:30, pe ArenA din Amsterdam, în Grupa D din preliminariile CM 2014.

OLANDA-ROMANIA este al şaselea meci pe care “tricolorii” îl dispută în preliminariile CM 2014. După 5 etape, ROMANIA se află pe locul 3 în grupa D, în timp ce OLANDA conduce detaşat cu victorii din tot atâtea partide disputate. Celelalte meciuri: Turcia-Ungaria şi Estonia-Andorra.

OLANDA a sustinut, duminica, un antrenament pe stadionul celor de la AZ Alkmaar, iar sedinta de pregatire a fost intarziata 15 minute din cauza unei sedinte-fulger. Nemultumit de randamentul lui Arjen Robben din meciul cu Estonia, selectionerul Louis van Gaal a decis sa-l ia pe acesta la o discutie unu la unu.

Conform presei olandeze, citate de National, Van Gaal i-a reprosat egoismul si ca nu a respectat, in prima repriza a meciului cu Estonia, indicatiile tactice date de selectioner.

Robben si-a recunoscut greseala, precizand ca “intr-adevar, in repriza a doua am evoluat la adevarata mea valoare si asta s-a vazut, echipa marcand trei goluri”, dar chiar si asa, Van Gaal ia in calcul posibilitatea de a-l tine rezerva pe starul lui Bayern Munchen la meciul cu ROMANIA, desi din echipa va lipsi si Wesley Sneijder, accidentat.

Van Gaal a fost incantat de evolutia altor doi mijlocasi ofensivi contra Estoniei, respectiv Jeremain Lens si Ruben Schaken.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …