Tuesday , February 27 2024

Elevi de la ”Petru”, la etapa națională a concursului CanSat, organizat de Agenția Spațială Română

Echipa Nexus de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava participă în perioada 10-14 mai la etapa națională a concursului CanSat, organizat de Agenția Spațială Română (ROSA). Elevii care asigură componența echipei sunt Cezara Bertea, Alexandru Fusa, Gabriel – Ioan Țibichi (clasa a IX -a), Tudor Dochia (clasa a X-a) și Șerban-Gabriel Lucuțar (clasa a XI-a). Profesorul îndrumător al elevilor este Victor Șutac.

CanSat este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doză cu un volum de 330 mililitri.

CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei elicopter și va trebui să îndeplinească o misiune impusă, o misiune la alegerea echipelor și să aterizeze în condiții de siguranță. Misiunea aleasă de echipă este identificarea elementelor componente atmosferice prin utilizarea unui spectroscop.

Anul trecut, echipa Nexus a ocupat locul I pe țară și a reprezentat România la concursul internațional, care s-a desfășurat la Bologna, în Italia. (O. N.)

 

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …