Tuesday , September 27 2022

Partida Petrolul-Steaua, suspendata dupa ce un suporter a intrat pe teren, lovindu-l pe Galamaz

Meciul Petrolul Ploieşti – Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminică seară, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză, declanşate în urma intrării pe teren a unui suporter al echipei gazdă.
Crainicul stadionului din Ploieşti a făcut acest anunţ la aproximativ jumătate de oră după ce jocul a fost întrerupt pentru zece minute şi echipele au fost trimise la cabine.

Arbitrul nu a fluierat încă sfârşitul primei reprize nici în minutul 45+7 din cauza incidentelor care au avut loc atât pe terenul de joc cât şi în tribune.

Mai multe torţe au fost aruncate din peluza în care stăteau suporterii echipei Petrolul după ce meciul a mai fost întrerupt din cauza unui suporter care a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în figură pe fundaşul stelist George Galamaz. Jucătorul a fost transportat la spital cu o ambulanţă de la stadion având sânge pe urechea dreaptă.

Galamaz a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic după un prim consult şi a fost transportat la Spitalul Militar din Bucureşti pentru investigaţii suplimentare.

Imediat după sosirea ambulanţei cu Galamaz, la spital au sosit şi preşedintele CA al FC Steaua Valeriu Argăseală şi directorul sportiv Narcis Răducan.

“Galamaz este bine acum, este stabil. Diagnosticul este un traumatism craniocerebral prin agresiune. Se exclude din fericire fractura osului zigomatic. El va rămâne internat pentru investigaţii suplimentare. Există în continuare suspiciunea unei fisuri a timpanului drept. Mâine vom afla mai multe despre acest diagnostic. Toate investigaţiile de până acum exclud varianta unei operaţii. Este doar tumefacţie, osul este integru şi se exclude orice hematom intercranian. Trebuie să finalizăm toate investigaţiile, dar din punct de vedere sportiv vorbim de o pauză de cel puţin o săptămână. George Galamaz este însă în afara oricărui pericol, iar acum nu mai este nici în stare de şoc”, a spus medicul echipei Steaua, Radu Paligora.

Radu Paligora a precizat că portarul Ciprian Tătăruşanu, lovit de o torţă, se simte bine. “Tătăruşanu pe moment din cauza şocului a avut un mic disconfort. Are şi o plagă din cauza unei arsuri în zona dorsală, dar acum e bine”, a explicat el.

Potrivit prosport.ro, suporterul care a intrat pe teren şi l-a lovit pe Galamaz se numeşte Enache Ştefan Dragoş şi a fost reţinut de poliţie.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a pătruns pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în figură şi scuipat pe fundaşul central al “roş-albaştrilor”, George Galamaz.

Jucătorii stelişti au intervenit, sârbul Novak Martinovici fiind cel care l-a oprit pe suporterul ploieştean. În acel moment, mai mulţi jucători stelişti s-au năpustit asupra suporterului care l-a lovit pe Galamaz. Martinovici şi portarul Răzvan Stanca au fost cei mai vehemenţi, lovindu-l pe fan cu picioarele când acesta se afla la pământ.

Arbitrul Robert Dumitru a decis să acorde cartonaşul roşu atât lui Martinovici, cât şi lui Răzvan Stanca.

Mihai Costea, înainte ca suporterul să intre pe teren, tocmai se pregătea să execute un penalti dictat de Robert Dumitru.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploieşti, Adrian Oancea, a declarat, duminică seară, că s-a întocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua şi că atât organizatorul cât şi firma de pază au primit sancţiuni financiare.

“Din cauza violenţelor care au avut loc pe stadion la partida Petrolul – Steaua, s-a luat decizia suspendării jocului. Jandarmeria a luat următoarele măsuri: pentru persoana care a intrat pe suprafaţa de joc s-a luat măsura întocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului Ploieşti. De asemenea s-a luat măsura sancţionării organizatorului cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei şi s-a luat măsura sancţionării firmei de pază pentru nerespectarea planului de acţiune cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei. Vor continua cercetările”, a spus Oancea.

Vezi si

România a învins Bosnia și Herțegovina, dar retrogradează în Liga C a UEFA Nations League 

Echipa națională de fotbal a României a învins luni seara reperezentativa Bosniei și Herțegovinei, scor …