Friday , April 26 2024

Olimpia Cluj a cucerit trofeul pus la bătaie pe stadionul Areni

Feminin. Cluj - Tg Mures [800x600]

Clujencele au câştigat pentru al patrulea an consecutiv trofeul Cupei României la fotbal feminin, după ce s-a impus ieri, în finala desfăşurată la Suceava, cu scorul de 3-0, în faţa celor de la ASA Târgu Mureş. Olimpia şi-a asigurat victoria încă din prima repriză prin golurile marcate de Lunca (2) şi Voicu.  Primarul Ion Lungu a oficiat festivitatea de premiere.  La nivel de infrastructură, stadionul Areni s-a afişat ieri, la o finală de nivel naţional, cu trei degete de praf la tribuna oficială şi o tabelă de marcaj de pe timpul lui Pazvante Chiorul.

Olimpia Cluj a câştigat pentru al patrulea an consecutiv trofeul Cupei României la fotbal feminin, după ce s-a impus ieri, în finala găzduită de stadionul Areni din Suceava, cu scorul de 3-0, în faţa celor de la ASA Târgu Mureş. După un prim sfert de oră echilibrat, în care ambele formaţii şi-au trecut în cont câte o ocazie, clujencele au deschis scorul în minutul 19, când Lunca de dejucat pasul la off-side făcut de defensiva adversă şi a înscris cu un şut din 11 metri. Olimpia îşi putea dubla avantajul pe Areni în minutul 27, dar Vătafu şi-a prelungit prea mult balon şi a fost blocată de Părăluţă. Formaţia clujeană a modificat tabela la 2-0 la jumătate de oră de fluierul de start, când Lunca şi-a trecut în cont dubla, marcând ca la antrenamente, din şase metri, după o centrare de pe partea dreaptă. In minutul 33 s-a făcut 3-0 pentru Olimpia, Voicu punctând din interiorul careului după o gafă a mureşencelor. ASA a avut şansa să reducă din diferenţă pe finalul reprizei, dar nou-intrata Jahn a fost blocată în momentul şutului. In partea secundă, campioana României nu a mai forţat, managerul Mirel Albon preferând să relueze întreg lotul deplasat la Suceava. Astfel, după pauză au lipsit goluri, nu şi ocaziile de poartă. Olimpia a ratat în două rânduri golul patru, la şuturile lui Bortan şi Lunca, ambele blocate de portarul echipei naţionale Părăluţă. In ultimele minute, mureşencele putea marcat golul de onoare, dar lobul trimis de nou-intrata Meleacă a ocolit ţinta. Scor final 3-0, iar Olimpia Cluj câştigă fără emoţii Cupa României şi bifează al patrulea event consecutiv în fotbalul feminin românesc.
Olimpia Cluj: Boandă – Corduneanu, Ficzay, Bortan, Vatafu, Voicu, Bâtea, Iusan, Lunca, Pinczi, Olar. Antrenor: Mirel Albon. Pe parcurs au mai intrat: Desnerean, Popa, Ciolacu, Giurgiu şi Gurz.
ASA Târgu Mureş: Părăluţă – Sarosi, Goder, Mate, Barabasi, Boros, Ambroş, Fleşariu, B. Sandu, Gorea, Sipos. Antrenor: Alexandru Andraşi. Au mai intrat: Jahn, Costaş, Roca, C. Sandu, Meleacă.
Festivitatea de premiere a câştigătoarelor a fost oficiată de directorul de dezvoltare fotbalistică din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, împreună cu primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.
La nivel de organizare, doar festivitatea de premiere şi gazonul stadionului Areni s-au ridicat la nivelul unui finale de Cupe a României. Restul a lăsat de dorit. De la cele trei degete de praf de la tribuna oficială, până la tabela de marcaj de pe timpul lui Pazvante Chiorul a stadionului Areni, care pălpăie de ani buni în două becuri.
Inainte de startul meciului de ieri, jucătorele de la ASA Târgu Mureş şi-au primit medaliile de argint pentru locul 2 ocupat în campionat. Finala a fost precendată de imnul naţional al României, intonat de tânăra solistă de muzică populară Alexandra Dan. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …