Friday , April 26 2024

Nelu Tătaru le taie optimismul conducătorilor fotbalului românesc: “Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, pe care ne gândim să le redeschidem abia peste trei luni”

Anunțul Ministrului Sănătății a fost întărit de secretarul de stat MAI Raed Arafat . “Este greu de spus dacă pregătirile echipelor se pot relua pe 15 mai. În orice caz, este foarte devreme. Rugămintea către sportivi este să mai aibă răbdare”, a spus Arafat . Sefii FRF și LPF plănuiau să reia campionatele în primul weekend din luna iunie

 

Nelu Tătaru le-a tăiat maul conducătorilor fotbalului românesc, care plănuiau să reînceapă competițiile la începutul lunii iunie, ministrul Sănătății anunțând că întrecerile sportive s-ar putea relua abia peste trei luni. “Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gândim să le redeschidem abia peste trei luni”, a anunțat Tătaru la Digi24.

Această posibilitate a fost întărită și de Raed Arafat, secretar de stat MAI. “În acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: <<Noi îI testăm acum pe toți și facem cantonament!>>. Ok, îi testează astăzi, dar nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. În acest moment, este greu de spus dacă pregătirile echipelor se pot relua pe 15 mai. Nu putem să ne pronunțăm, dar, în orice caz, e foarte devreme. Rugămintea mea către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment”, a declarat Raed Arafat.

 Secretarul LPF: “Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătății pentru găsirea unei date realiste în care s-ar putea relua competițiile fotbalistice”

La scurt timp de la aceste declarații, a venit și replica secretarului general al LPF, Justin Ştefan, care a precizat că va rămâne în contact cu Ministerul Sănătății pentru găsirea unei date realiste în care s-ar putea relua competițiile fotbalistice.

“Rămân la părerea că nu vor proceda altfel decât o vor face alte țări. Dacă în alte țări se va juca, se va juca și la noi. Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătății în perioada următoare pe tema asta. Vom relua campionatul doar dacă suntem convinși că măsurile de protecție sunt suficiente pentru protejarea sănătății participanților. Trebuie să facem distincție între competiție sportivă cu public și fără public. Nu a pretins nimeni să reluăm direct competiția sportivă. Avem un scenariu cu data de începere la 5 iunie. Ca orice scenariu, el poate suferi modificări”, a spus Justin Ştefan.

FRF a anunțat, pe site-ul oficial, pe 15 aprilie, că a decis crearea unui Grup de Lucru pentru a identifica modificările și completările necesare pentru ROAF și RSTJF. Din acesta fac parte reprezentanți din cadrul FRF, LPF, AFAN, reprezentați ai echipelor din eșaloanele doi și trei, futsal și fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF. Astfel, se are în vedere găsirea unor variante fezabile cu privire la modul în care s-ar putea relua campionatele.

Obiectivul este să se reia competițiile și sezonul să se încheie pe teren, chiar dacă acesta va fi prelungit. Astfel, se dorește crearea unui concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea, de la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. De asemenea, se va stabili și un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competiție.

Federația Română de Fotbal reiterează apelul la solidaritate pentru toți cei implicați în fenomenul fotbalistic. E nevoie de unitate și responsabiliate în interesul fotbalului, al cluburilor, al jucătorilor, al spectatorilor și al partenerilor comerciali”, se arată în comunicatul emis de FRF. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …