Saturday , April 27 2024

Naomi Osaka, criticată de colegii din circuit după ce a declarat că boicotează presa la Roland Garros

Naomi Osaka a ținut capul de afiș al ultimelor zile după ce a anunțat că nu va participa la conferințele de presă de la Roland Garros. Nipona, care a trecut în turul I la Paris de Patricia Țig cu 6-4, 7-6, după un meci foarte bun făcut de româncă, a fost criticată de colegii din circuit: Nadal, Djokovic, Ashleigh Barty, Belinda Bencic.

Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, nu a criticat-o pe japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA, care a anunţat că nu va mai discuta cu presa, dar a precizat că pentru ea nu este o problemă să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

“Conferinţele de presă fac parte din munca noastră. Desigur, pot fi momente dificil de gestionat. Personal, nu am avut niciodată probleme în a răspunde la întrebări. Nu mă împiedică să dorm. Încerc chiar să mă distrez puţin cu voi, dar cred că pentru toţi este diferit. Nu pot să comentez decizia luată de Naomi, cum se simte. Va trebui să o întrebaţi pe ea”, a declarat Barty, într-o conferinţă de presă, potrivit lefigaro.fr.

Pentru liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, conferinţele de presă pot fi uneori neplăcute.

“Nu este întotdeauna plăcut să mergi acolo, mai ales atunci când pierzi. Dar asta face parte din viaţa noastră în circuit”, a spus el, potrivit lequipe.fr.

Însă pentru spaniolul Rafael Nadal, locul 3 ATP, presa este foarte importantă.

“Îi respect decizia, dar fără presă, fără oamenii care călătoresc pentru a scrie despre noi, nu am fi sportivii care suntem astăzi. Nu am avea aceeaşi recunoaştere, aceeaşi popularitate. Mass-media reprezintă o parte importantă a sportului nostru”, a declarat Nadal.

WTA a reacţionat, de asemenea, printr-un comunicat şi a reamintit că “sportivii profesionişti au responsabilitatea pentru sportul lor şi pentru fani să vorbească cu presa în timpul competiţiilor”.

“Acest lucru le oferă posibilitatea de a-şi împărtăşi sentimentele şi de a-şi spune povestea”, a explicat WTA.

Naomi Osaka a anunţat, miercuri, pe reţelele sale de socializare că intenţionează să evite conferinţele de presă la Roland Garros. Jucătoarea japoneză, numărul doi mondial, pretinde că îşi protejează, astfel, sănătatea mintală.
Elvețianca Belinda Bencic a criticat-o deschis pe Osaka și a lăsat să se înțeleagă că numărul 2 mondial caută să atragă atenția. “Presa este parte din munca noastră, ea contribuie substanțial la publicitatea mondială de care ne bucurăm. Suntem atât de bine plătiți și datorită presei, mai ales pentru un sport rezervat femeilor. Nu am simțit vreodată că am fost prezentată în vreo lumină nefavorabilă” – Belinda Bencic.

“Naomi face multe lucruri bune, dar uneori am impresia că vrea cu orice preț să fie în centrul atenției”, a conchis Bencic. Sportiva din Elveția a lăsat să se înțeleagă că în spatele acestui gest al lui Osaka ar putea fi o acțiune de PR.

Belinda spune că nu este ușor să vii și să vorbești lumii întregi după o înfrângere, însă că ai timpul necesar pentru a-ți pune ordine în gânduri înainte de a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

“Suntem instruiți, știm ce să facem”, a completat Belinda făcând referire la întâlnirile pe care jucătorii și jucătoarele de tenis le au cu presa.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …