Friday , April 26 2024

Nadal e GOAT. Câștigă Grand Slamul 21 la Australian Open, cele mai multe titluri din istoria tenisului

Rafael Nadal a câștigat titlul la Australian Open, după o victorie fantastică, în cinci seturi și cinci ore de luptă dramatică cu Daniil Medvedev (2 ATP): 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5.

Spaniolul reușește astfel al doilea său titlu la Melbourne, la 12 ani de la precedentul, și, odată cu asta, reușește a doua oară un Career Grand Slam (adică să câștige toate turneele de GS de cel puțin două ori).

Dar, mai important, Nadal este în acest moment GOAT (Greatest Of All Time): spaniolul ajunge cu această victorie la 21 de titluri de Grand Slam, trecând pe primul loc într-o ierarhie a titlurilor all-time în care era la egalitate cu ceilalți doi uriași jucători, Roger Federer și Novak Djokovic (câte 20).

Nadal a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a demonstrat din nou că este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie și a revenit incredibil.

Confruntarea epică dintre iberic și rus a durat 5 ore și 24 de minute.

După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).

Daniil Medvedev a pierdut pentru a doua oară la rând în finala de la Australian Open (în 2021 a fost învins de Novak Djokovic).

Medvedev s-a distanțat astfel ușor în primul aset și a câștigat clar cu 6-2, după doar 42 de minute. Setul secund a fost însă o poveste fabuloasă și cheia acestei întâlniri. Nadal a avut break avans de două ori, a servit la 5-3 și a ratat o minge de set la 5-4. A avut apoi în tiebreak 5-3 plus serviciul, pentru a pierde incredibil patru puncte consecutiv..

E important de amintit că la 5-3 pentru Rafa, unul dintre suporterii aflați pe Rod Laver Arena a pătruns pe teren și s-a îndreptat către Medvedev, din fericire fiind oprit la timp de oamenii de ordine.

Setul cu numărul 3 a fost pe muchie de cuțit, cu un Nadal care a refuzat să renunțe, iar Medvedev a simțit asta pe pielea lui, când a pierdut un break la 4-4, iar manșa s-a încheiat la 6-4, intrând lejer apoi în a patra oră de meci.

Nadal a reușit să rămână ancorat în meci până la final și să reziste asalturilor lui Medvedev, dar ambii jucători erau obosiți și erau momente când păreau că joacă „pe pilot automat”, spaniolul fiind însă cel care a rămas lucit până la ultima minge.

Trebuie spus că Nadal este la al doilea turneu după 6 luni de lipsă din circuit, timp în care a fost operat, a trebuit să se refacă, apoi a fost infectat cu noul coronavirus.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …