Friday , April 26 2024

Mitica Dragomir vrea sa introduca tehnologia goal-line in Liga I de la toamna

Dumitru Dragomir intenţionează să aplice tehnologia goal-line, aprobată joi de FIFA, chiar din sezonul 2012-2013 al Ligii I. Dragomir crede că este nevoie de acest lucru din cauza arbitrajelor slabe din sezonul trecut.

“Mă voi întâlni cu Mircea Sandu şi vom discuta despre această problemă. Vreau ca în sezonul acesta să putem implementa tehnologia video în Liga I. Am văzut prea multe greşeli grave de arbitraj. Înclin mai mult spre tehnologia video”, declara Dumitru Dragomir, conform ProSport, încă înainte de măsura luată de FIFA.

FIFA a aprobat două sisteme, Hawk-Eye şi GoalRef. Sistemul Hawk-Eye se bazează pe utilizarea camerelor de luat vederi (aşa-numita probă video), iar GoalRef utilizează senzori magnetici pentru a determina când mingea trece de linia porţii.

Goal Ref foloseşte un sistem cu mingi în care sunt încorporaţi senzori magnetici, plasaţi şi în zona porţii, iar când balonul depăşeşte linia arbitrul primeşte un mesaj de avertizare pe un ceas special.

Hawk-Eye foloseşte un sistem deja cunoscut şi aplicat cu rezultate excelente în tenis, cricket sau rugby. Şase camere poziţionate în diverse zone din jurul porţii redau cu acurateţe imaginea 3D a unui obiect (mingea) şi plasarea sa exactă în spaţiu. Arbitrul este avertizat în decurs de câteva zecimi de secundă dacă balonul a depăşit linia porţii.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …