Saturday , April 27 2024

Mitica Dragomir, LOVITURĂ DE PROPORŢII legată de drepturile de televizare ale Ligii I

dragomir

Dumitru Dragomir, şeful LPF, a anunţat că a încheiat un acord cu o firmă olandeză în ceea ce priveşte drepturile de televizare ale Ligii I, astfel că nu vor mai exista ca până acum licitaţii pentru ca televiziunile să obţină dreptul de transmite meciurile din campionatul intern.

“Proiectul va fi lansat oficial în februarie 2014, cel mai târziu în martie. Este un proiect în care olandezii au investit deja foarte mulţi bani. Suma pe care o va încasa Liga în urma acestei colaborări va fi de 100 de milioane sau în jurul ei. Rapid şi Craiova vor promova la anul, o să avem din nou o ligă foarte atractivă, veţi vedea. Nu va mai fi nici o licitaţie. LPF se va asocia cu această firmă, căreia nu vreau să îi dau numele încă, iar cine vrea să transmită meciuri din Liga I, trebuie să vină la negocieri”, a spus Dumitru Dragomir pentru Adevărul.

“Dacă la următorul contract pentru vânzarea drepturilor TV nu iau câţi bani s-au dat ultima dată, atunci plec de la Ligă”, a promis Dragomir.

Scenariul prin care Dragomir vrea să vândă drepturile TV pentru Liga I a fost folosit şi de UEFA pentru preliminariile EURO 2016 şi CM 2018. UEFA a vândut drepturile TV pentru aceste jocuri către firma americană CAA Eleven, pentru 1,16 miliarde de euro, care la rându-i le-a vândut spre European Broadcasting Union, asociaţie din care face parte TVR, din partea României.

Actualul contract pentru drepturile TV ale Ligii I va expira la finalul sezonului 2013-2014. pentru ultimii trei ani, RCS RDS, Dolce Sport şi Antena 1 au plătit 102 milioane de euro.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …