Sunday , April 28 2024

Mircea Lucescu este din nou campion în Ucraina

Mircea Lucescu colecţionează trofee în Ucraina. Sâmbătă seară a câştigat, cu Şahtior Doneţk, al cincilea titlu de campion cu două etape înainte de terminarea ligii. Echipa pregătită de cel mai titrat antrenor român poate realiza eventul, fiind calificată şi în semifinalele Cupei Ucrainei.

Şahtior a câştigat matematic cel de-al şaselea titlu din Ucraina după ce a trecut de Metalurg Doneţk cu scorul de 2-0. A fost a cincea reuşită pentru antrenorul Mircea Lucescu, care antrenează în Ucraina din 2004.

Luiz Adriano a deschis scorul în minutele de prelungiri ale primei reprize cu Metalurg, dând drumul la bucuria suporterilor prezenţi pe Donbass Arena, în timp ce Srna a majorat scorul cu cinci minute înainte de final. Şahtior şi-a apărat astfel titlul obţinut anul trecut şi s-a apropiat la 7 succese de Dinamo Kiev, cea mai titrată echipă din Ucraina.

Din păcate, echipa lui Lucescu a fost eliminată de Barcelona din sferturile de finală, dar se poate impune şi în Cupa Ucrainei, unde joacă semifinale cu Dnepr.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …