Sunday , April 28 2024

Mihai Stoica: Am nimerit într-un război care nu-mi aparţine

Fostul preşedinte al FC Vaslui, Mihai Stoica, a declarat, luni, la Sport.ro, că a decis să părăsească gruparea moldavă după numai trei zile de la instalarea sa, deoarece consideră că a nimerit “într-un război” care nu-i aparţine, cel dintre conducerea clubului şi antrenorul Juan Ramon Lopez Caro.

“Am avut două situaţii în carieră în care antrenorul a fost ales de patron şi a fost bine: a fost vorba de decembrie 2005, după plecarea lui Protasov şi venirea lui Olărouiu, care a fost decisă de patron, dar am îmbrăţişat-o pentru că aveam o revanşă de luat şi am reuşit-o cu vârf şi îndesat. Apoi, când am acceptat propunerea lui Dumitru Bucşaru de a veni la Urziceni, dar la recomnadarea lui Dan Petrescu. Dar cunoşteam foarte bine omul cu care colaborez, era vorba de Dan, cu care am discutat de multe ori înainte. Când sunt solicitat de un club e normal ca eu să vin cu prima propunere de antrenor. Este normal să fie un antrenor căruia să-i cunosc metodele de antrenament, să-i cunosc filozofia despre fotbal şi să am toate datele la dispoziţe. Acum era o situaţie aiurea pentru mine, am fost paraşutat, m-am aruncat din avion şi am nimerit într-un război care nu-mi aparţinea”, a spus Stoica.

Mihai Stoica a explicat că a avut timp în cele trei zile în care a lucrat la Vaslui să-şi dea seama de situaţia de la echipă, ajungând la concluzia că nu poate ajuta gruparea moldavă. “Practic, eu nu am semnat niciun document cu Adrian Porumboiu sau cu FC Vaslui. Trei zile mi-au fost suficiente pentru a evalua situaţia de acolo şi pentru a realiza faptul că eu nu pot fi de folos în momentul acesta clubului şi lui Adrian Porumboiu. Penru că nu aveam ce să fac, nu puteam să-mi impun condiţiile regulile, principiile etc. Era vorba de un nou staf, staful meu, pe care l-am avut şi la Steaua şi la Urziceni. Din moment ce acum nu se putea face asta, nu avea sens să merg mai departe. Imediat după partida de la Mediaş, l-am anunţat pe Adrian Porumboiu de intenţiile mele, a rămas să mai vorbim astăzi, când lucrurile se vor mai limpezi, dar ele erau limpezi pentru mine, iar hotărârea a fost irevocabilă”, a afirmat oficialul.

Stoica a precizat că nu a demisionat deoarece nu a avut niciun angajament semnat şi că după ce a văzut cum stau lucrurile la echipă, poate spune că situaţia era insurmontabilă pentru el. “Nu am deranjat pe nimeni, în niciun fel, pentru că nu am făcut altceva decât să asist la pregătirea echipei şi să mă aşez pe bancă lângă antrenorii spanioli la acest meci. Atât, câteva discuţii individuale, o discuţie şi cu staful tehnic… Asta a fost tot. Nu am demisionat pentru că nu aveam de unde să demisionez, am încrecat să văd pentru că era un proiect extrem de interesant, era normal… Eu sunt liniştit pentru că am ajuns să văd lucrurile din interior. Din interior situaţia mi s-a părut insurmontabilă pentru mine, cel puţin în momentul actual”, a menţionat Mihai Stoica.

El a explicat că şi-a încălcat un principiu când a ales să mergă la Vaslui, acela de a nu prelua o echipă în timpul campionatului: “Am avut o propunere foarte interesantă din punct de vedere financiar, în acelaşi timp o propunere foarte interesantă pentru că se discuta de titlu şi mi-am încălcat un principiu pe care nu l-am mai încălcat niciodată: am acceptat să preiau o echipă în plin campionat”.

Stoica nu crede că FC Vaslui se poate lupta pentru cucerirea titlului: “Nu cred că Vasluiul se poate bate cu şanse mari la titlu în acest an, poate doar dacă în perioada de iarnă va face nişte achiziţii gândite şi va dubla nişte posturi care în opinia mea sunt deficitare, dacă va rezolva problema cea mai delicată cu care se confruntă şi dacă este la o distanţă recuperabilă de primul loc.”

Fostul preşedinte a precizat că îşi va relua colaborarea cu un post TV şi că până în iarnă nu se va mai angaja la vreun club. “Probabil voi rămâne în fenomen drept colaborator al unui post TV, dacă va mai fi cazul. Până în iarnă nu fac nicio mişcare. Nu mai încalc niciodată princpiul ăsta de a pleca la drum de la zero. Chiar adineauri am vorbit cu un alt patron… Cred că şi în pauza de iarnă, fiind mai lungă decât cea de vară, este timp pentru a regla lucrurile care nu merg”, a adăugat Stoica.

El l-a felicitat pe Narcis Răducan pentru numirea sa în funcţia de director sportiv la Steaua, precizând că are şi el un merit în ascensiunea fostului său colaborator de la Unirea Urziceni.

Mihai Stoica, fost conducător la Steaua şi Unirea Urziceni, preluase, la 1 octombrie, postul de preşedinte al FC Vaslui. Stoica avea atribuţii în activitatea sportivă şi tehnică a clubului moldav, avându-l în subordine inclusiv pe antrenorul Lopez Caro.

După ce a asistat, vineri, la o şedinţă de pregătire a tehnicianului spaniol, Stoica a declarat că s-a speriat de modul cum se desfăşoară antrenamentele sub comanda lui Juan Ramon Lopez Caro, susţinând că îi va cere acestuia să dea explicaţii. “Deocamdată mi-e greu să discut despre antrenamentele lui Lopez Caro, pentru că în viaţa mea nu am avut parte de aşa ceva. M-am mirat şi eu de «intensitatea» antrenamentelor. Dar, totul se va schimba. Lopez Caro o să-mi dea explicaţii, pentru că este o obligaţie a lui. Am experienţă şi ştiu cum trebuie condusă o şedinţă tehnică. Însă m-am speriat ce am văzut. De aceea, pot să vă spun că meciurile câştigate până acum de FC Vaslui sunt exclusiv datorită valorii tehnice a jucătorilor”, a spus, vineri, Mihai Stoica.

Din cauza rezultatelor slabe înregistrate de FC Vaslui în primele etape, conducătorii clubului au încercat să-l facă pe antrenorul spaniol Juan Ramon Lopez Caro, angajat în această vară, să-şi dea demisia pentru a nu-i plăti clauza de reziliere a contractului, în valoare de un milion de euro. Însă Caro a refuzat să plece, în ciuda presiunilor la care a fost supus.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …