Saturday , March 2 2024

Doi tineri de 15 și 20 de ani au murit în ultimele 2 zile, după ce au trecut prin COVID și ieșiseră din izolare

Doi tineri au murit în ultimele 2 zile după ce au ieșit din izolare, post-COVID. O fată de 15 ani din Vaslui a murit în ambulanță, în drum spre spital. Ea ieșise din izolare de o săptămână, dar a ajuns la medicul de familie în stare gravă, cu o saturație de 80% a oxigenului din sânge. Cu o zi în urmă, un tânăr de 20 de ani din județul Botoșani a murit după un stop cardio-respirator, după ce fusese bolnav de COVID.

O fată de 15 ani din Vaslui a murit în ambulanță, joi, în drum spre spital, după ce ajunsese la medicul de familie în stare gravă, cu febră, tuse și cu o saturație de 80% a oxigenului din sânge. În urmă cu o săptămână, fata ieșise din izolare.

„În data de 27 ianuarie a.c., Spitalul Județean de Urgență Vaslui ne-a sesizat cu privire la decesul unei minore de 15 ani. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că minora în vârstă de 15 ani, din comuna Tăcută, județul Vaslui, s-a simțit rău și s-a prezentat la medicul de familie. Acesta a solicitat intervenția unui echipaj medical însă, în drum spre spital a fost declarat decesul fetei”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean.

Serviciul de Medicină Legală Vaslui va realiza necropsia, iar în acest caz fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Fata ieșise din izolare în urmă cu o săptămână, însă joi ea a ajuns la medicul de familie în stare gravă, potrivit presei locale. Fatea avea febră și tușea, iar medicul de familie a constatat că ea are o saturație de 80% a oxigenului din sânge și a chemat ambulanța pentru a fi transportată la spital. Pe drum, fata a intrat în stop cardiorespirator și, în ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi resuscitată.

Cu doar o zi înainte, un incident similar a avut loc în județul Botoșani, la Dorohoi. Acolo, un tânăr de 20 de ani, și el proaspăt ieșit din izolare, după boală, a murit în incinta internatului. La sosirea ambulanțierilor, acesta era deja în stop cardio-respirator. A fost transportat la spital, dar medicii nu l-au putut salva.

Vezi si

Un șofer român de TIR a murit în Belgia, lovit de un camion în parcarea firmei la care lucra

Un șofer de TIR din România a avut o moarte cumplită în parcarea firmei din …