Friday , May 17 2024

Marin Barbu, după primul amical al Rapidului: “Viitorul sună sumbru”

Amical. Rapid - Ionesi

  “Ceferiştii” s-au impus, cu scorul de 2-1, în amicalul jucat în compania Sportingului, prin golurile marcate de Ionesi (foto) şi Golofca, după ce Vornicu a deschis scorul pentru “alb-verzi”. “Magiun” a remarcat însă puţini jucători. “Avem mulţi copii pentru care saltul la Liga a II-a este destul de greu. Am văzut vreo doi dintre ei care ar putea să rămână în vederile noastre”, a precizat tehnicianul Rapidului. Mâine, “alb-vişinii” vor juca cu Somuz Fălticeni, urmând ca, de luni, să intre în regim de semicantonament, cu două antrenamente pe zi

 
“Viitorul sună sumbru”. Aceasta este concluzia trasă de antrenorul Marin Barbu după primul amical susţinut în această vară de către divizionara secundă Rapid Suceava. “Ceferiştii” s-au impus miercuri, pe stadionul Areni, cu scorul de 2-1, în faţa concitadinilor de la Sporting, prin golurile marcate de Ionesi şi Golofca, după ce Vornicu a deschis scorul pentru “alb-verzi” în debutul jocului. Cu toate acestea, deşi a văzut nu mai puţin de 19 jucători la lucru, “Magiun” a avut puţin remarcaţi. “Avem mulţi copii pentru care saltul la Liga a II-a este destul de greu. Am văzut vreo doi dintre ei care ar putea să rămână în vederile noastre. Ne vom baza pe ce a rămas de la Rapid şi pe ce vine din urmă de la Sporting”, a spus tehnicianul “ceferiştilor”.
Rapid Suceava (prima repriză): Pascal – Cristescu, Breniuc, Sava, Bâgu – Cerlincă, Acatrinei, Duman, Golofca – Viu, Stoian.
Rapid Suceava (repriza secundă): Pascal – Fedorovici, Nastasiu, Ferariu, Duţică – Golofca, Avrămia, Costan, Stoian – Ionesi, Luţac.
Negru, Velescu, Semeghin, Bălan, Apetri, Sumanariu, Spătar şi Stănescu nu au fost introduşi în amicalul cu Sporting, cei opt rapidişti din vechea gardă antrenându-se separat pe pista stadionului Areni.
Sporting Suceava: Afloarei – Moldovan, Vitu, Kuruc, Pantea – Vornicu, Gugeanu, Gheorghiciuc, Leşanu – Cutaş, Bilţ. In repriza secundă au mai intrat: Longher, Tibichi, Bejinaru, Antonesei, Daneliuc, C. Alexandru şi Dencev – un portar în vârstă de 15 ani.
Căinari este aşteptat la antrenamentele Rapidului
Marin Barbu îl aşteaptă la pregătirile echipei rapidiste şi pe mijlocaşul Cornel Căinari, absent la amicalul de miercuri. “Îl aşteptăm şi pe Căinari, care astăzi (n.r. miercuri) a avut o excursie până la Paşcani. Probabil n-a mai văzut de mult timp Paşcaniul”, a declarat “Magiun”. Tehnicianul spune că Rapid mai are în acest moment nevoie de plombe pe absolut toate posturile. “Ne mai trebuie un vârf, un fundaş, un mijlocaş central şi nişte fotbalişti”, a mai precizat Marin Barbu.
De luni, “ceferiştii” intră în regim de semicantonament
Chiar dacă recunoaşte că nu beneficiază de cele mai bune condiţii la Suceava, tehnicianul spune că va rămâne pe baricade, urmând ca, de săptămâna viitoare să-i bage pe “alb-vişinii” în regim de semicantonament, cu două antrenamente pe zi pe stadionul Areni. “Voi rămâne la Suceava. Condiţiile nu sunt prea bune, dar peste tot în fotbalul românesc este prăpăd. De luni vom intra într-un semicanto-nament cu câte două antrenamente pe zi”, spune Barbu.
Până atunci însă, Rapid Suceava mai are programate un două meciuri de pregătire, astăzi, de la orele 17.00, pe Areni, contra formaţiei Aerostar Bacău, şi mâine dimineaţă, de la orele 10.30, pe terenul divizionarei a patra AS Somuz Fălticeni.
Barbu: “Sperăm ca în prima etapă să dăm o replică bună”
“Magiun” speră că, până la startul campionatului, să încropească o echipă care să facă faţă rigorilor Ligii a II-a, acolo de unde la finalul viitorul sezon vor retrograda nu mai puţin de cinci echipe. “Sperăm ca în prima etapă, pe 31 august sau pe 7 septembrie, să dăm o replică bună. În returul campionatului trecut, chiar dacă am pierdut câteva meciuri acasă, am pierdut nemeritat, iar afară nu ne-a prea bătut nimeni. Acest lucru ne dă speranţe pentru viitor”, a conchis Barbu.
Componenţa celor două serii şi programul meciurilor din viitorul sezon al Ligii a II-a vor fi stabilite miercuri, la Federaţia Română de Fotbal. (Dănuţ CHIDOVET)

 

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …