Saturday , April 27 2024

Maria Verciuc și Şerban Cotos, printre medaliații naționalelor de înot de la Bacău

Maria Verciuc (14 ani) a devenit vicecampioană națională de juniori în probele de 100 și 200 de metri bras, în timp ce Şerban Cotos (17 ani) a obținut trei medalii de ar­gint în probele de 50 și 100 de metri fluture și 200 de metri liber, la categoria tineret 

Înotătorii suceveni au urcat de 14 ori pe podiumul de premiere la Campio­natele Naționale de înot pentru seniori, tineret și juniori, competiția care a strâns zilele trecute la Bacău pentru 350 de sportivi.

Maria Verciuc a bifat 11 prezențe pe podium: șase în probele individuale și alte cinci cu ștafeta. Înotătoarea pregătită de Cezar Moscaliuc a obținut bronzul în probele de 50 de metri liber și 50 de metri bras – categoria junioare, iar la 100 și 200 de metri de metri bras a cucerit bronzul la tineret și argintul la junioare. În probele de ștafetă, sucevencele Maria Verciuc și Daria Lucan, alături de fetele de la Renovatio București, au obținut cinci medalii, după cum urmează: argint la categoria junioare la 4×200 de metri liber, bronz la categoria tineret și argint la categoria junioare la 4×100 de metri liber, aur la categoria junioare și argint la categoria tineret la 4×100 metri mixt. În ultima probă, au stabilit și un nou record național la categoria 14 ani.

Din delegația de la CSŞ Suceava prezentă la naționalele de la Bacău au mai făcut parte Antonia Nițu, Călin Moscaliuc și Ioan Socoliuc.

“Mulțumim celor care ne sprijină mereu în programul de pregatire: conducerii Şcolii Gimnaziale Nr. 3, condu­cerii Liceului cu Program Sportiv, doamnei psiholog Irina Bodnariu și domnului Cătălin Bunduc de la Victoria 21 Gym”, a declarat antrenorul Cezar Moscaliuc.

La rândul său, rădăuțeanul Şerban Cotos (17 ani), sportiv pregătit de antrenorul Sorin Rață la CSU Suceava a devenit vicecampion național de tineret în probele de 50 și 100 de metri future și 200 de metri liber.

“Mulțumim pentru sprijinul acordat în pregătire conducerii CSU Suceava, firmei Lincor Trans Rădăuți și Asocia­ției pentru Promovarea Natației Ră­dăuți”, a precizat cei din stafful lui Şerban Cotos. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …