Friday , May 17 2024

LPS Suceava şi-a premiat cei mai buni sportivi din anul 2013

Premiile LPS 2013

In prim-planul festivităţii de ieri s-au aflat secţiile de lupte şi atletism u luptătorul Teodor Horătău a ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi ai liceului, podiumul fiind completat de atletele Simona Caziuc şi Ioana Pascar. “A fost o festivitate puţin diferită faţă de anii trecuţi pentru a stimula un număr cât mai mare de elevi. Cred că pentru ei contează ca la finalul anului să fie nominalizaţi între primii sportivi ai secţiei respective”, a declarat directorul LPS, Ioan Radu

Liceul cu Program Sportiv din Suceava şi-a premiat elevii cu cele mai bune performanţe obţinute pe plan sportiv în anul competiţional 2013.
Oficiată de către directorul Ioan Radu, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Suceava, consilierii locali Corneliu Vornicu şi Cornel Grosar, festivitatea de premiere de ieri a scos în evidenţă sportivi de la şase discipline sportive: lupte, atletism, fotbal, handbal, rugby şi volei.
Medaliat cu aur la Campionatele Naţionale Scolare, participant la Campionatul Mondial şi câştigător a trei turnee internaţionale, luptătorul Teodor Horătău, pregătit de profesorul Andrei Bolohan, a ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi ai liceului.
Poziţia secundă în topul general întocmit de conducerea LPS i-a revenit atletei Simona Caziuc, multiplă medaliată pe plan naţional şi participantă la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Olanda. Podiumul general a fost ocupat de o altă sportivă pregătită de profesorul Teodor Flămând, este vorba de atleta Ioana Pascar.
Totodată, conducerea LPS a întocmit clasamente separate pe fiecare disciplină, în aceste topuri remarcându-se Andrei Cerlincă (fotbal), Gabriel Burlacu (handbal), Laurenţiu David (rugby), Roxana Ilaşi (volei) şi desigur Teodor Horătău (lupte) şi Simona Caziuc (atletism).
Lista celor mai buni sportivi pe discipline sportive:
Fotbal:
1. Andrei Cerlincă
2. Adrian Vornicu
3. Toma Niga
Handbal:
1. Gabriel Burlacu
2. Relu Chirilă
3. Bogdan Cozorici
Volei:
Roxana Ilaş
Mariana Fedic
Laurenţiu Filimon
Rugby:
1. Laurenţiu David
2. Sebastian Beldiman
Andrei Portariu
Lupte:
1. Teodor Horătău
2. Viorel Strugariu
Sebastian Prepeliuc
Atletism:
1. Simona Caziuc
2. Ioana Pascar
3. Mihai Romaş

La finalul festivităţii de premiere de ieri, directorul Ioan Radu a concluzionat: “La Liceul cu Program Sportiv din Suceava încă se mai face sport şi încă se mai face performanţa, asta în ciuda condiţiilor care sunt. Este foarte îmbucurator faptul că spre liceul nostru încă se mai îndreaptă copii, copii talentaţi, copii cu dorinţa de a face performanţă. Noi le stăm la dispoziţie, doar că suferim din pricina bazelor sportive şi a condiţiilor pe care le oferim. Cu toate acestea, aşa cum s-a procedat în fiecare an, şi în acest an am organizat o premiere. A fost puţin diferită faţa de anii trecuţi pentru a stimula un număr cât mai mare de elevi. Cred că pentru ei contează ca la finalul anului să fie nominalizaţi între primii sportivi ai secţiei respective.” (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …