Sunday , April 28 2024

Leonard Doroftei a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Box

Leonard Doroftei a fost ales preşedinte al FR Box. Contracandidatul lui Doroftei a fost Fănel Trandafir, zis Cimino. Doroftei a avut 84 de voturi, Cimino, 25, iar 2 au fost anulate.

Fănel Trandafir a avut 25 de voturi, două au fost nule, iar fostul campion mondial a avut 84 de voturi în favoarea sa!

Rudel Obreja, a declarat, după ce şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, că îl va susţine pe fostul pugilist Leonard Doroftei, în cazul în care acesta va fi ales succesor al său la FRB.

“Vă asigur că nu pot fi niciodată forţat, eu nu accept asta. Nu am fost forţat cu absolut nimic să demisionez, în afară de presiunile dictatoriale ale AIBA asupra federaţiei. Doamna Tocală şi domnul Căpăţână sunt martori că am zis că mă retrag şi l-am dorit de atunci pe Feri Vaştag preşedinte la federaţie. A fost condiţia mea să mă retrag. Nu a fost îndeplinită această condiţie, dar ar putea să se rezolve acum. Totuşi, dacă nu vor ţine cont de decizia din 19 noiembrie, unde au fost validate candidaturile lui Trandafir şi Auraş, atunci vor încălca statutul. Îmi reproşez că nu am ştiut să atrag lângă mine oameni. Ar fi trebuit să găsesc metode să-i aduc lângă mine pe Vaştag şi Doroftei. Înainte să urcăm la Adunarea Generală, Doroftei m-a rugat să fiu lângă el dacă va fi ales preşedinte. Şi voi fi. Relaţia dintre mine şi el nu este cea prezentată de presă. Îi mai cer încă o dată scuze pentru ce a apărut în presă. L-aş sfătui să găsească un manager pentru că locul lui nu este acolo”, a declarat Obreja.

Întrebat pe cine vede preşedinte, Obreja a răsuns: “Niciunul nu are competenţa pentru a conduce FRB. Singurul cu atitudine morală şi aptitudine e Vaştag. Asta este opinia mea”.

“Am înţeles că nu mai sînt dorit, iar dragostea cu de-a sila se numeşte altfel. Sper ca cei care vor veni în locul meu să facă mai multe lucruri bune decît mine. A fost o decizie luată de mine acum 50 de zile. Vă anunţ, totuşi, că eu o să îmi continui războiul cu AIBA”, a declarat Rudel Obreja.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …