Saturday , April 27 2024

Irina Begu câştigă turneul de la Palermo şi urcă pe locul 33 WTA

Irina Begu (locul 45 WTA) a câștigat duminică seara turneul WTA 250 de la Palermo. Irina Begu, 31 de ani, a învins-o pe tânăra Lucia Bronzetti (78 WTA), 23 de ani, reprezentantă a gazdelor, cu 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat o oră și jumătate. Este al cincilea titlu WTA al Irinei, care o va propulsa 12 locuri în clasament, până pe 33.

Irina a început excelent meciul şi după un schimb de break-uri s-a distanţat la 4-1. Avantajul luat devreme a fost confirmat prin adjudecarea actului de debut cu 6-2. Startul setului secund i-a aparținut din nou jucătoarei noastre, care a servit bine și a avut răspuns la atacurile mai tinerei adversare. Condusă cu 0-3, Bronzetti a dat semne de revenire prin două game-uri câștigate la rând. Însă după o oră și jumătate de joc, Irina Begu a închis partida fără complicaţii.

Este primul titlu la simplu pe care Irina Begu îl câștigă după cinci ani și îi aduce un salt semnificativ în clasamentul WTA. Irina va ocupa de luni poziția 33, fiind a doua jucătoare din România cel mai bine plasată în ierarhia mondială, după Simona Halep (locul 16). Sorana Cîrstea figurează pe locul 35 WTA.

Irina Begu are acum în palmares cinci titluri WTA câştigate, după cele de la Taşkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016) şi Bucureşti (2017).

 

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …