Friday , April 26 2024

Începe EURO 2020. Programul meciurilor din acest weekend

EURO 2020, ediție aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campio­nat European, a fost amânat un an ca urmare a pandemiei de coronavirus și se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Cele 11 orașe sunt: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Sevilla (Spania).

Programul meciurilor din acest weekend:

Astăzi:

ora 22.00: Turcia – Italia (Roma, Grupa A)

Mâine:

ora 16.00: Țara Galilor – Elveția (Baku, Grupa A)

ora 19.00: Danemarca – Finlanda (Copenhaga, Grupa B)

ora 22.00: Belgia – Rusia (St. Petersburg, Grupa B)

Duminică:

ora 16.00: Anglia – Croația (Londra, Grupa D)

ora 19.00: Austria – Macedonia de Nord (București, Grupa C)

ora 22.00: Olanda – Ucraina (Amsterdam, Grupa C).

Ideea disputării acestei competiții în mai multe țări din Europa i-a aparținut lui Michel Platini, în perioada când a fost președinte al UEFA.

“Am vrut ca turneul itinerant să-i facă pe toți fericiți, dar nicio țară gazdă nu m-a invitat după aceea”, a declarat Platini pentru Il Giornale.

Franța “este o națională completă” și marea favorită la câștigarea EURO 2020, turneu care va începe vineri, a declarat, pentru Il Giornale, Michel Platini, fostul mare fotbalist al reprezentativei cocoșului galic.

“Este o națională completă în toate compartimentele. Opt atacanți de asemenea nivel la dispoziția selecționerului este ceva ce nu s-a mai văzut până acum”, a spus Platini despre echipa antrenată de Didier Deschamps.

“Îmi place Belgia, Italia mi se pare și ea interesantă, apoi Anglia. Surprize? Nu pot prevedea nimic, dar știu că fotbaliști ca Mbappe, Ronaldo, Hazard pot schimba singuri soarta unui meci”, a adăugat cel care a fost marele artizan al câștigării EURO 1984 de către echipa Franței, pe teren propriu.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …