Friday , April 26 2024

HC Bucovina a câștigat pentru al treilea an consecutiv Masters Handball World Cup

Veteranii handbalului sucevean și-au adjudecat trofeul pus la bătaie la categoria +35 de ani după o finală câștigată în fața egiptenilor de la New Giza

HC Bucovina a câștigat pentru al treilea an consecutiv Masters Handball World Cup, o prestigioasă competiție internațională pentru veterani, a cărei a șasea ediție a avut loc în Croația.

Echipa suceveană, din care au făcut parte jucători precum Răzvan Gavriloaia, Bogdan Şoldănescu, Cristian Adomnicăi sau Răzvan Bernicu a câștigat trofeul la categoria de vârstă +35 de ani.

Gruparea suceveană a înfruntat în faza grupelor echipele Dzik Varșovia, New Giza Egipt și Masterse Kielce din Polonia, reușind victorii pe linie.

În semifinale HC Bucovina a trecut de polonezii de la Orlik Brezg cu 13-6, iar în finală a învins New Giza Egipt cu 11-10.

Pe lângă marele trofeu, HC Bucovina a mai câștigat și două premii individuale. Astfel, Răzvan Gavriloaia a fost golgheterul întrecerii, iar Cristian Adomnicăi a primit titlul de cel mai bun jucător.

Pentru echipa campioană au mai jucat Mihai Nicolaievici, Paloma Ionescu, Gabriel Marcu, Răzvan Bernicu, Alexandru Crăciun, Mihuț Pancu, Ionuț Coajă, Cezar Mihai, Bogdan Şoldănescu, Dan Grigoraș, Vlad Glucovschi, Simion Sofian, Victor Alexăndroaie și Doru Alexa.

“A fost un turneu absolut incredibil, în care am arătat că handbalul românesc, cu un plus pentru cel bucovinean, are valoare. Nu a fost deloc ușor, dar o parte dintre noi, pentru că ne cunoaștem de o viață, ne-am simțit mereu bine împreună și pe aceeași lungime de undă”, a transmis Răzvan Bernicu.

La ediția din acest a Masters Handball World au concurat 63 de echipe din 16 țări, la șapte categorii de vârstă. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …