Friday , April 26 2024

Handbaliștii suceveni au început pregătirile pentru turneul de promovare în Liga Națională

La primul antrenament de după pandemie, desfășurat în aer liber, pe terenul de la Universitate, sub comanda antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei s-au prezentat 19 jucători  

 

CSU Suceava și-a reluat miercuri pregătirile după o pauză de mai bine de trei luni de zile. La primul antrenament de după pandemie, sub comanda antrenorilor Adrian Chiruț  (foto) și Iulian Andrei s-au prezentat 19 jucători, noutățile fiind portarii Darius Makaria și Ştefan Grigoraș și extrema stângă Alin Cîmpan.

“Am început antrenamentele cu gândul la promovarea în Liga Națională. Asta ne dorim cu toții. Băieții se prezintă bine după această pauză îndelungată, nu au probleme cu kilogramele în plus, dar va fi nevoie de o perioadă mai lungă de acomodare ca de obicei, motiv pentru care în următoarele două săptămâni ne vom antrena afară. Trebuie să tragem tare pentru că este o perioadă scurtă până la turneul de promovare”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț, care a ținut să mulțumească Primăriei și Consiliului Local, care au virat recent în conturile echipei de handbal o sumă importantă din bugetul promis pe 2020.

Lotul prezent la primul antrenament de după pandemie: Eduard Duman, Radu Turturică, Darius Macaria, Ştefan ­Gri­goraș – Alin Cîmpan, Alexandru Juverdianu, Andrei Olariu, Pavel Loic, Maxim Oancea, Vladislav Kobzii, Alexandru Popia, Andi Tofănel, George Mihalcea, Cosmin Lupu, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaie, Andrei Sora, Antonio Pintilei și Alexandru Popa.

Zilele următoare sunt așteptați să se alăture echipei și Valentin Anton, Alex Dascălu, Robert Furak, turcul Baran Nalbantoglu, Balasz Botond, ucraineanul Viacheslav Sadovyi și macedoneanul Konstantin Petrov.

“Avem nouă jucători noi, am făcut un lot competitiv, chiar și pentru Liga Națională, dar avem nevoie de mult timp să omogenizăm echipa. Dacă promovăm, intenționăm să înființăm și echipa a doua, acolo unde cei tineri vor putea prinde experiență”, a spus Chiruț.

La turneul de promovare, care se va disputa la o dată neanunțată încă de FRH, CSU Suceava face parte din Grupa 1, alături de Szejke Odorheiul Secuiesc, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare, în vreme ce în Grupa 2 se regăsesc formațiile CSM Medgidia, CSM Oradea și CSM Botoșani.

Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, primele două clasate din fiecare grupă urmând să se întâlnească încrucișat în semifinale. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …