Friday , April 26 2024

Halep, Begu și Cîrstea s-au calificat în turul 2 la Australian Open. Sorana, victorie categorică în fața Petrei Kvitova

Româncele au bifat victorii pe linie în primul tur la Australian Open. După Gabi Ruse și Jacqueline Cristian luni, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat marți în turul doi al probei de simplu.

Simona a învins-o pe poloneza Magdalena Frech, aflată pe locul 102 WTA. Sportiva noastră a câștigat cu 6-4, 6-3, la capătul unui meci ce a durat o oră și 30 de minute. Simona a fost agresivă, a servit bine, a dat 4 ași și a avut nu mai puțin de 25 de lovituri câștigătoare, spre deosebire de adversara ei, care a avut doar 12. În turul 2, Simona se va duela cu învingătoarea dintre Katie Volynets (176 WTA) și Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Sorana Cîrstea a produs una dintre marile surprize de la Australian Open 2022, după ce a reușit să o elimine în primul tur pe Petra Kvitova (19 WTA), la fel ca anul trecut, când cehoaica a fost eliminată de Sorana la Australian Open. Sportiva noastră a trecut cu 6-2, 6-2, după un meci ce a durat o oră și 12 minute. Jucătoarea din Cehia a greșit foarte mult și a avut 39 de erori neforțate. Pentru Sorana urmează un meci cu Kristina Kucova, sportivă aflată pe locul 96 în clasamentul WTA.

Și Irina Begu este în turul 2 de la Australian Open, după ce a trecut de Oceane Dodin (85 WTA), cu 2-6, 7-5, 6-3, după două ore și 37 de minute de joc și 3 mingi de meci salvate. Pentru Irina urmează o adversară dificilă, belgianca Elise Mertens, favorita numărul 19 de la Australian Open.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …