Tuesday , March 19 2024

Franța câștigă cu 3-1 în fața Poloniei și merge în sferturi la Mondiale. Macron a nimerit rezultatul meciului și marcatorii

Naţionala Franţei a învins duminică, cu scorul de 3-1, echipa Poloniei, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Golurile echipei franceze au fost înscrise de Olivier Giroud, în minutul 44, şi de Kylian Mbappe (foto), în minutele 74 şi 90+1. Golul Poloniei a fost marcat de Lewandowski dintr-un penalti cu repetiție.

În ultimele secunde ale partidei, prelungite cu 5 minute, polonezul a tras slab prima oară şi portarul  Lloris a apărat, dar nu a avut un picior pe linia porţii şi lovitura s-a repetat, iar Lewandowski a înscris.

De remarcat că în a doua repriză Giroud a înscris dintr-o foarfecă de toată frumusețea, însă o secundă mai devreme portarul a scos un alt șut pe poartă și a fost faultat, arbitrul a fluierat, așa că golul lui Giroud nu a fost valabil. Ar fi fost poate cel mai frumos gol de până acum din Qatar.

Francezii acum așteaptă deznodământul din al doilea meci al serii de duminică, Anglia – Senegal, putându-ne aștepta cel mai probabil la un duel istoric în sferturile de finală, între cele două rivale.

Emanuel Macron a nimerit rezultatul final și marcatorii meciului Franța- Polonia. Președintele francez a spus înaintea partidei că echipa sa va învinge cu 3-1 și vor marca Giroud, Mbappe și Lewandowski.

“Cred că vom câştiga cu 3-1. Lewandowski va marca, la fel ca Mbappé sau poate Giroud, care vrea să intre în istorie. Am foarte mult respect pentru Didier Deschamps (n.r. – selecţionerul Franţei), experienţa lui, know-how-ul lui. Media de vârstă a acestui colectiv este foarte tânără şi, în acelaşi timp, trebuie să fie unsprezece jucători care au o stea pe care ei înşişi au brodat-o (n.r – referire la titlul modial de acum patru ani)”, a mai spus Emmanuel Macron, pentru Le Parisien.

Vezi si

Cosmin Matei, fotbalistul Sepsi, depistat pozitiv la testul antidoping după meciul cu U Craiova

Patronul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a declarat, luni, pentru Agerpres, că jucătorul …