Saturday , April 27 2024

Fotbal. LPS Suceava s-a calificat în semifinalele Cupei României U17

În sferturile competiției, echipa antrenată de Andrei Ițco a învins, pe teren propriu, formația LPS Satu Mare, cu scorul de 2-0

LPS Suceava s-a calificat în semifinalele Cupei României U17 la fotbal, după ce a învins miercuri după-amiază, pe teren propriu, formația LPS Satu Mare, cu scorul de 2-0.

Echipa antrenată de Andrei Ițco a ajuns în careul de ași al competiției grație golurilor marcate de Cristian David și Florin Scutariu.

Lotul echipei de fotbal sub 17 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava este format din următorii jucători: Păunel Apetrei, Albert Bodnariuc, Sebastian Burlacu, Alexandru Anton, Sebastian Nisioi, Ştefan Recolciuc, Vlad Roșca, Florin Scutariu, Cosmin Toderean, Ionuț Țugui, Gabi Bolohan, Matei Crăciuc, Fabian Găină, Gabriel Crițan, Cristian Lupu, Christian David, Sergiu Galiț, Luca Gavrilovici, Daniel Daneliuc, Victor Băbăscu, Augustin Găină și Alberto Ursachi.

LPS Suceava va lupta pentru un loc în marea finală cu FC Player București. Întâlnirea se va disputa în dublă manșă, pe 3 aprilie la București și pe 17 aprilie la Suceava.

Vor să dispute semifinala pe stadionul Areni

“Este o calificare pe care toată lumea a așteptat-o și a dorit-o. A venit poate un pic mai greu decât ne-am așteptat. S-a văzut lipsa jucătorilor care sunt accidentați, a trebuit să venim cu câteva improvizări și n-am făcut un joc cum ne-am fi așteptat. Una peste alta, este o victorie care ne duce între primele patru echipe din țară și am încredere că în semifinale vom face o figură frumoasă. Ne dorim și am făcut o solicitare la Primărie pentru a juca semifinala pe stadionul Areni. Poate vom reuși să facem și câteva antrenamente acolo pentru a ne obișnui cu iarba, ținând cont că noi ne antrenăm și jucăm doar pe sintetic”, a precizat antrenorul Andrei Ițco.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Daco-Getica București și CSC Şelimbăr.

Sebastian Burlacu a fost convocat la naționala U16

În altă ordine de idei, Sebastian Burlacu, mijlocaș pregătit de Andrei Ițco la LPS Suceava, a fost convocat la echipa națională sub 16 ani a României, pentru un stagiu de pregătire centralizată ce va avea loc în perioada 8-10 aprilie, la Buftea.

Selecționerul țării noastre la această categorie de vârstă este fostul rapidist Nicolae Grigore, obiectivul acestuia fiind calificarea la Campionatul European U17 din 2025.

În perioada 16-19 aprilie, Sebastian Burlacu va susține probe de joc la echipa de Serie A Hellas Verona. Tânărul fotbalist sucevean a mai fost testat recent de alte două formații italiene: FC Torino și Ternana. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …