Saturday , April 27 2024

FOTBAL | Ligile inferioare rămân suspendate până la ridicarea stării de urgență

22 aprilie este cea mai optimistă dată la care s-ar putea relua Liga a III-a, acolo unde județul Suceava e reprezentat de trei echipe. “Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției. Obiectivul este ca orice decizie pe care vom fi forțați de împrejurări să o luăm, aceasta să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”, a declarat președinte FRF, Răzvan Burleanu 

Competițiile fotbalistice ră­mân suspendate până la ieșirea României din starea de urgență. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a precizat că Liga a III-a și Liga a IV-a, s-ar putea relua cel mai devreme pe data de 22 aprilie.

“Prin suspendarea EURO vom avea suficient spațiu în calendar pentru a putea să terminăm competițiile la nivel național. Am inițiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentantul sindicatului jucătorilor. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției. Din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Repet, sunt scenarii pe baza cărora lucrăm în momentul de față. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competițiilor: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe. Obiectivul este ca orice decizie pe care vom fi forțați de împrejurări să o luăm, aceasta să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”, a declarat Burleanu.

Varianta luată în calcul pentru finalizarea campionatului Ligii a III-a

Președintele clubului Foresta, Andrei Ciutac, a prezentat una dintre variantele luate în calcul pentru finalizarea actualului sezon din Liga a III-a. “Pentru reducerea numărului de meciuri, s-ar putea crea un sistem de tip play-off (locurile 1-8) și play-out (locurile 9-16). S-ar pleca de la un clasament făcut doar pe baza rezultatelor din meciurile directe. Meciurile de disputat ar fi șapte de fiecare echipă, urmând să se joace invers decât în tur. La final ar fi un clasament corect între opt echipe, cu rezultate obținute tur-retur. Campionatul ar avea și numărul de meciuri prevăzut. S-ar putea juca în 30-35 de zile, chiar și după jumătatea lunii mai, dacă se prelungește criza. Nu putem împinge campionatul până în luna iulie, când pot fi și 40 de grade afară. Pentru o astfel de variantă însă, una de criză, ar trebui anulate totodată rezultatele primei etape din retur”, a explicat oficialul grupării din Areni.

Răzvan Burleanu: “Fotbalul se va relua cu porțile închise”

În privința suporterilor, aceștia vor primi acces pe stadioane doar în momentul în care nu vor mai exista riscuri pentru îmbolnăvirea cu coronavirus, a anunțat Răzvan Burleanu. “Fotbalul se va relua, cu porțile închise, doar în momentul în care vom fi siguri că siguranța și sănătatea jucătorilor și a staffului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc pentru aceștia. Siguranța și sănătatea înainte de toate. Vreau să invit pe această cale pe toți membrii fotbalului românesc la solidaritate, unitate, toleranță și responsabilitate în zilele următoare”, a adăugat președintele Federației Române de Fotbal.

Starea de urgență a fost declarată de președintele României, Klaus Iohannis, începând cu 16 martie și se va menține cel puțin 30 de zile, adică până pe 15 aprilie. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …