Friday , April 26 2024

“Football in Heaven” aduce în Bucovina microbiști din Anglia, Norvegia, Suedia și Germania

Cea de-a V-a ediție a celui mai mare proiect de ”football groundhopping” organizat vreodată în România are loc la sfârșitul săptămânii viitoare. La eveniment și-au anunțat prezența peste 30 de ziariști, blogeri, fotografi sau simpli pasionați de fotbal. Aceștia vor asista la meciuri pe stadioanele din Ițcani, Areni, Câmpulung și Iacobeni. “Vrem să le mulțumim echipelor care ne primesc și sperăm să le facem să se simtă puțin ca în Champions League”, a precizat inițiatorul proiectului, jurnalistul sucevean Emanuel Roșu  

“Football in Heaven” revine la sfârșitul săptămânii viitoare în Bucovina pentru episodul cu numărul 5. Astfel, nu mai puțin de 35 de ziariști, blogeri, fotografi sau simpli microbiști din țări precum Anglia, Norvegia, Suedia, Țara Galilor sau Germania se vor afla timp de patru zile în nordul României, unde urmează să asiste la mai multe meciuri de fotbal din ligile inferioare și să viziteze obiectivele turistice din zonă.

Organizatorii au ales pentru ediția din această primăvară șase meciuri, patru în județul Suceava, pe stadioanele din Ițcani, Areni, Câmpulung și Iacobeni, și două în județul Bistrița-Năsăud, la Leșu și Sân­georz Băi.

Inițiat în urmă cu doi ani și jumătate de către jurnalistul sucevean Emanuel Roșu (Sport.ro și Pro X), proiectul “Football in Heaven” este considerat cel mai mare eveniment de ”football groundhopping” internațional organizat vreodată în România, apogeul fiind atins la ediția a IV-a, la care au luat parte 55 de fani de zece naționalități.

“Anul acesta avem mai mulți participanți decât în precedentele două ediții de la Suceava cumulat. Peste 30 de oameni vor veni în Bucovina pentru fotbal și prietenie. Cea mai plăcută surpriză vine din Norvegia, de unde vin alături de noi nouă suporteri. Ca de obicei, majoritatea comunității <<Football in Heaven>> călătorește din Anglia, dar acum vom avea și germani sau galezi în grup. Pentru această ediție am ales stadioane pe care n-am văzut meciuri în trecut. Numai în cazul Forestei va fi vorba de o revedere. În rest celelalte stadioane din Suceava și Bistrița reprezintă o surpriză inclusiv pentru mine. Vrem să le mulțumim echipelor care ne primesc și sperăm să le facem să se simtă puțin ca în Champions League”, a precizat Emanuel Roșu.

Programul meciurilor:

Vineri, 13 martie:

Juniorul Suceava U19 – LPS Suceava U19

Foresta Suceava – KSE Târgu Secuiesc

Sâmbătă, 14 martie:

Rarău Câmpulung – Şomuzul Preutești

Heniu Leșu – Someșul Rebrișoara

Duminică, 15 martie:

Hebe Sârgeorz Băi – Someșul Feldru

Minerul Iacobeni – Forestierul Frumosu.

Primele două ediții din proiectul “Football in Heaven” au avut loc tot în Suceava și s-au bucurat de sprijinul Asociației Județene de Fotbal, al Consiliului Județean Suceava și al Federației Române de Fotbal.

Atunci, microbiștii străini au asistat la meciuri pe stadioanele din Adâncata, Suceava, Vatra Moldoviței, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Preutești și Broșteni. Celelalte două ediții, cele din 2019, au cuprins meciuri din județele Sibiu, Prahova și Brașov. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …