Friday , April 26 2024

Finale de vis la Indian Wells: Alcaraz – Medvedev, Rybakina – Sabalenka

Spaniolul Carlos Alcaraz şi rusul Daniil Medvedev s-au calificat, sâmbătă, în finala turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari.

Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, a trecut fără mari emoţii în semifinale, cu 7-6 (7/4), 6-3, de italianul Jannik Sinner (13 ATP). Spaniolul de 19 ani va reveni pe primul loc în ierarhia ATP dacă va câştiga finala cu Daniil Medvedev (6 ATP), care a trecut mai devreme cu 7-5, 7-6 (7/4) de americanul Frances Tiafoe (16 ATP).

Finala din deşertul californian, dintre ultimii doi câştigători de la US Open, era aşteptată în absenţa lui Novak Djokovic, împiedicat să intre în Statele Unite deoarece nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. Meciul se anunţă foarte indecis, cei doi jucători fiind în mare formă de câteva săptămâni, notează AFP, citat de Agerpres.

Medvedev, cu 19 victorii consecutive, vizează un al patrulea titlu consecutiv după cele obţinute la Rotterdam, Doha şi Dubai în februarie. După un sezon 2022 mai slab, nivelul său de joc se apropie de cel care i-a permis să triumfe la Flushing Meadows în 2021.

Alcaraz, care i-a urmat în palmares la New York, s-a refăcut după accidentarea la coapsă suferită în ianuarie, iar de atunci s-a impus la Buenos Aires şi a cedat doar în finală la Rio de Janeiro împotriva britanicului Cameron Norrie, conform Agerpres.

Reamintim că în turneul feminin se vor întâlni în finală, duminică seară la ora 22.00, ora României, rusoaica ce reprezintă Kazahstan Elena Rybakina, câștigătoare la Wimbledon, și Aryna Sabalenka, recent triumfătoare la Australian Open.

Bielorusa, locul 2 mondial, a eliminat-o în semifinale pe Maria Sakari, în timp ce Rybakina a reeditat victoria din optimi de la Australian Open în fața liderei mondiale Iga Swiatek.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …