Sunday , October 2 2022

Două medalii de aur și trei de bronz, cucerite sâmbătă de canotorii suceveni la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen

Suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, campioane olimpice la Tokyo, au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, în proba de dublu vâsle feminin. Bodnar şi Radiş s-au impus detaşat, cu timpul de 07 min 14 sec 85/100, fiind urmate de Olanda (07:21.84) şi Italia (07:23.04).

Tot sâmbătă, sportivii suceveni Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au cucerit medaliile de aur în proba masculină de dublu rame la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen. Cozmiuc şi Bejan s-au impus cu timpul de 06 min 44 sec 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13).


Astfel, România a cucerit medalii în toate cele şase finale în care a participat sâmbătă, trei de aur, la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), precum şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de bronz, la patru rame feminin  – echipaj format din suceveanca Magdalena Rusu , alâturi de Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş şi Amalia Bereş-, patru rame masculin – echipaj format din sucevenii Mihăiţă Ţigănescu, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci și Mugurel Vasile Semciuc –  şi patru vâsle masculin  – echipaj format din sucevenii Ciprian Tudosă și Ioan Prundeanu, alături de Mihai Chiruţă şi Marian Enache.
România va avea reprezentanţi în alte trei finale programate sâmbătă şi duminică la Munchen, doar două echipaje nefiind în lupta pentru medalii din totalul de 11 bărci ale delegaţiei noastre. (O.S.)

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …