Friday , May 17 2024

Doi copii de la FC Bucovina Pojorâta, “anchetaţi poliţieneşte” în birourile AJF

Fotbal. Scandal Eremia

Conducerea AJF a creat un imens scandal la turneul judeţean al Cupei Hagi, după ce a încurcat pozele a doi jucători de la FC Pojorâta. Ci doi fraţi, unul de 11 de ani şi altul de 12, au fost chemaţi luni la sediul AJF, acolo unde antrenorul Mihai Eremia reclamă faptul că elevii săi au fost “anchetaţi poliţieneşte” de către Anton Buruiană şi Petru Murăriţa. “Au fost băgaţi pe rând într-o cameră, unde au fost intimidaţi şi li s-au pus diferite întrebări, dar nu i-a putut nimeni convinge să recunoască un lucru pe care nu l-au făcut”, a povestit Mihai Eremia. Tehnicianul şi-a dus ieri elevii la psiholog şi a anunţat că-i va acţiona în judecată pe cale civilă pe cei doi membrii ai AJF

Balonul din cadrul Universităţii “Stefan cel Mare” din Suceava a găzduit la finalul săptămânii trecute meciurile tur din cadrul fazei judeţene a Cupei Hagi, întrecere destinată jucătorilor născuţi în anul 2002 sau mai mici. La start s-au înscris cinci cluburi din judeţ şi ca întotdeauna, la orice competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, la final s-a lăsat cu scandal şi numeroase contestaţii.
Totul a pornit de la meciul dintre FC Bucovina Pojorâta şi Luceafărul Bucovina Suceava, încheiat pe teren cu scorul de 1-0 în favoarea primei echipe. La finalul jocului, oficialii celor de la Luceafărul au înaintat o contestaţie către Comisia de Organizare a turneului prin care reclamau faptul că cei de la FC Pojorâta au schimbat indentitatea unui jucător. Mai exact, în locul lui Cristi B. (11 ani), iar fi evoluat, în afara regulamentului, fratele său mai mare, Edi B. (12 ani).
Toată tărăşenia s-a mutat luni la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, acolo unde Mihai Eremia, antrenorul celor de la FC Pojorâta, afirmă că elevii săi au fost “anchetaţi poliţieneşte” de către reprezentanţii AJF, Anton Buruiană şi Petru Murăriţa. “Luni, am fost chemaţi s-a sediul AJF. Am mers cu ambii copii, cât şi cu părinţii. A urmat o achetă poliţienească cu cei doi minori, care au fost băgaţi pe rând într-o cameră, unde au fost intimidaţi şi li s-au pus diferite întrebări. Chiar dacă au fost extrem de speriaţi, nu i-a putut nimeni convinge să recunoască un lucru pe care nu l-au făcut. Nu cred că pot convinge eu nişte copii de 11-12 de ani să mintă. Deşi s-au confruntat pozele şi fişile individuale ale celor doi copii, membrii Comisiei au ajuns la concluzia că cel mare a jucat in locul fratelui mai mic. Drept urmare, s-a decis ca noi să primim avertisment şi să pierdem jocul cu scorul de 0-3”, a povestit antrenorul celor de la FC Pojorâta, Mihai Eremia.
Ieri, cei de la AJF şi-au dat seama că au greşit
Tehnicianul a făcut recurs la această decizie, iar ieri conducerea AJF a dat-o la întors. Chiar dacă şi-au recunoscut greşeala, Mihai Eremia este hotărât să-i acţioneze în instanţă pe cale civilă pe Anton Buruiană şi Petru Murăriţa. “Marţi, în urma contestaţiei, cei de la AJF şi-au dat seama ca au greşit, dar ţinând cont de stresul la care au fost supuşi aceşti copiii în ultimele zile, sunt hotărât să-i acţionez pe cale civilă pe cei doi. Copii sunt foarte speriaţi, a trebuit să-i duc la psiholog. In plus, a fost terfelită atât imaginea mea, cât şi al clubului pe care îl reprezint. Eram gata să mi se retragă licenţa de antrenor şi să răspuns în faţa legii dacă se demonstra că am schimbat identitatea celor doi copii într-o competiţie oficială”, a mai spus Mihai Eremia.
Pe teren, FC Bucovina Pojorâta caştigase toate cele patru meciuri tur din cadrul turneului zonal al Cupei Hagi Danone. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …