Friday , April 26 2024

Djokovic, dispus să sacrifice Wimbledon și Roland Garros pentru că nu e vaccinat. „Da, e prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”

Într-un interviu acordat BBC, liderul mondial Novak Djokovic şi-a exprimat convingerile pe care le are cu privire la vaccinarea anti COVID-19. “Nole” a subliniat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere. Întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin, sârbul, care este nevaccinat, a răspuns: “Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”.

Liderul mondial speră ca cerințele de vaccinare în anumite turnee se vor schimba şi a adăugat că “încerc să fiu deschis cu privire la posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv cea mai bună soluție posibilă pentru a pune capăt Covid”.

Novak Djokovic a recunoscut că a fost vaccinat ca şi copil, dar că “am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”. “Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus și să vedem, sperăm, un sfârșit în curând acestui virus.

Înțeleg că există multe critici și înțeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este că am avut coronavirus în decembrie, chiar înainte de Australian Open, dar nimeni nu este norocos să ia Covid.

Milioane de oameni au și încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Așa că iau asta foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am folosit greșit ceva sau în propria favoare”, a spus Novak Djokovic, pentru BBC, citat de digisport.ro.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …