Saturday , April 27 2024

CSU Suceava reia campionatul cu o deplasare la Focșani

Handbaliștii suceveni întâlnesc gazdele de la CSM într-un meci transmis în direct, sâmbătă, de la ora 17.30

CSU Suceava reia campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu un meci pe terenul celor de la CSM Focșani, programat sâmbătă, de la ora 17.30, în direct pe postul Pro Arena.

Partida a fost prefațată de antrenorul Petru Ghervan, și de coordonatorul de joc al universitarilor, Daniel Stanciuc, într-o conferință de presă organizată joi.

“Ne dorim să facem un joc bun la Focșani, din care să scoatem maximum din ce putem scoate în fața unei echipe de top 5 la nivel național. Întâlnim o formație cu jucători experimentați și puternici din punct de vedere fizic, iar asta nu ne convine nouă, care suntem o echipă tânără. Avem însă atuurile noastre”, a spus Ghervan.

“Va avea un meci foarte greu la Focșani, și în același timp un meci important pentru noi, ținând cont de programul pe care îl avem în ultimele etape de campionat. Cunoaștem foarte bine adversarul și din pregătiri și vom da totul să ne întoarcem cu un rezultat bun”, a adăugat Stanciuc.

Petru Ghervan a explicat motivele pentru care Daniel Stanciuc va fi lăsat să plec la Dinamo

La conferința de presă de joi, a fost abordat și subiectul săptămânii în handbalul sucevean: transferul internaționalului Daniel Stanciuc la campioana Dinamo.

“Nu știu ce ar fi însemnat Daniel Stanciuc pentru Suceava peste un an, doi, trei sau patru, dar în construcția de echipă pe care intenționăm să o facem aici la Suceava, el este unul dintre jucători care a evadat, a progresat mai repede și nu putem să-l ținem pe loc. De asemenea, opțiunea jucătorului a fost decisivă, dar și cuvântul pe care i l-am dat noi, ca și club, în momentul semnării contractului. Ce nu îi putem noi oferi? Atmosfera de Champions League, contextul de pregătire și un antrenor cum este Xavier Pascual” a explicat Petru Ghervan, care a precizat că Daniel Stanciuc va pleca în vară de la Suceava doar în anumite condiții.

“Noi am transmis niște condiții în elaborarea acordului de transfer. Dacă nu joacă suficient în campionat și în Champions League, se va întoarce la Suceava. Daniel are însă o excepțională capacitate de a crește și sunt sigur că va confirma la Dinamo. Îi va impresiona pe toți”, a spus Ghervan.

Tehnicianul a negat și sumele vehiculate prin presa centrală pentru transferul lui Stanciuc.

Stanciuc, convins de antrenorul Xavier Pascual să semneze cu Dinamo

Monitorizat în ultimul an inclusiv de cluburi din străinătate, Daniel Stanciuc a explicat motivele pentru care a ales să-și continue cariera la Dinamo. “Xavier Pascual a fost factorul decisiv pentru mutarea mea la Dinamo. Am o relație foarte bună cu el. Este un antrenor incredibil, de la care ai de învățat orice. M-a convins, fără să stau prea mult pe gânduri. Dinamo este un model pentru orice echipă din România”, a spus Stanciuc.

Handbalistul de 19 ani a vorbit și despre planurile de viitor. “Mi-a plăcut tot timpul să iau totul pas cu pas. Am pornit foarte bine aici la Suceava, unde mi s-au dat minute de la 16 ani, ceea ce nu se întâmplă la niciun club din țară. Apoi vreau să joc în Liga Campionilor, iar Dinamo să fie doar o altă rampă de lansare în handbalul de cel mai înalt nivel. Până să vorbim însă de toate acestea urmează șase meciuri extrem de importante pentru actuala mea echipa de club”, a conchis Stanciuc.

Programul etapei a XXI-a:

Dinamo București – Minaur Baia Mare

CSM Odorhei – Steaua București

CSM Bacău – CSM Constanța

Politehnica Timișoara – CSM Oradea

CSM Focșani – CSU Suceava

Potaissa Turda – CSM Vaslui

HC Buzău – CSM București. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …