Friday , April 26 2024

CSU Suceava începe play-out-ul cu un meci pe teren propriu

In prima etapă din turneul pentru menținerea în Liga Zimbrilor la handbal masculin, echipa condusă de Adrian Chiruț va înfrunta mâine, de la ora 18.00, în sala “Dumitru Bernicu”, formația CSM Bacău  

CSU Suceava începe play-out-ul Ligii Zimbrilor la handbal masculin teren propriu, trupa condusă de Adrian Chiruț și Iulian Andrei urmând să primească mâine, de la orele 18.00, vizita celor de la CSM Bacău.

Universitarii încep turneul pentru menținerea pe prima scenă de pe un loc ­neretrogra­dabil și au șansa să mărească diferența de puncte față de principalele urmăritoare cu o victorie în prima etapă. “Am intrat în play-out de pe locul pe care ni l-am dorit. Plecăm cu patru puncte, iar programarea meciurilor este în regulă. Începem cu un joc acasă în care avem victoria la îndemână. Sper să mărim diferența de puncte față de echipele din urma noastră după această primă etapă. Pentru asta este nevoie de mobilizare și profesionalism. Victoriile nu vor veni fără muncă”, a declarat antrenorul formației sucevene Adrian Chiruț.

Ciubotariu: “Suntem o echipă de tradiție. Trebuie să avem orgoliu”

La rândul său, Florin Ciubotariu încercă să le zgân­dă­rească orgoliul colegilor săi înainte de startul play-out-ului. “Trebuie să avem orgoliu, pentru că suntem totuși o echipă de tradiție, o echipă cu jucători buni. Suntem conștienți că este o situație mai complicată față de anii trecuți, deoarece lucrurile sunt mai echilibrate în acest play-out, dar nu ar trebui să lăsăm pe nimeni să ne pună probleme, cel puțin acasă. Trebuie să câștigăm toate cele zece meciuri, iar primul este cu Bacăul, formație în fața căreia avem o revanșă de luat”, a spus Ciubotariu.

Accidentat, extrema Andrei Olariu e singura absență din cadrul lotului.

În sezonul regular, cele două formații și-a împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu. A fost 24-23 la Suceava și 26-24 la Bacău.

Programul primei etape din play-out:

Minaur Baia Mare – Universitatea Cluj

CSU Suceava – CSM Bacău

CSM Făgăraș – HC Buzău

La finalul turneul play-out, primele două clasate vor rămâne în Liga Zimbrilor, ocupantele locurilor 3 și 4 vor ajunge la baraj, iar ultimele două echipe vor retrograda în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …