Friday , April 26 2024

CSU Suceava are asigurate trei puncte din ultimele două etape programate în acest an în Liga Națională

Echipa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei va câștiga la „masa verde” meciul cu Politehnica Timișoara, bănățenii anunțând FRH că nu se prezintă la ultimele două runde din 2020 din pricina a două cazuri de COVID-19 depistate în lot. Așadar, universitarii s-au deplasat la Sfântu Gheorghe pentru un singur meci, cel cu Minaur Baia Mare, programat marți seară, cu începere de la ora 18.30

CSU Suceava va mai disputa doar un singur meci dintre cele două pe care le avea programate până la intrarea Ligii Naționale la handbal masculin în vacanță.

Fară să aibă vreun handbalist pozitiv la ultimele teste pentru depistarea virusului COVID-19, trupa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei s-a deplasat la Sfântu Gheorghe, acolo unde, marți seară, de la ora 18.30, va înfrunta Minaur Baia Mare.

Miercuri, universitarii ar fi trebuit să întâlnească Politehnica Timișoara, doar că gruparea bănățeană a anunțat Federația Română de Handbal că nu se poate prezenta la ultimele runde programate în acest an din pricina a două cazuri pozitive cu COVID-19 descoperite recent în lot.

”La testările făcute, conform procedurilor, înaintea plecării spre județul Covasna violeții s-au confruntat cu alte două cazuri pozitive, iar Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a dat avizul în această dimineață (n.r. ieri)”, precizează clubul.

”Având în vedere faptul că în data de 19.12.2020 la testele efectuate pentru determinarea infecției cu Sars-Cov 2, doi dintre jucătorii echipei de handbal SCM Politehnica Timișoara au fost depistați pozitivi și în 18.12 și 19.12 când au fost organizate antrenamente cu întregul lot, deplasarea echipei pentru meciurile din 22-23.12.2020 nu poate fi efectuată în condiții de siguranță”, se arată în informarea DSP-ului din județul Timiș.

În aceste condiții, conform regulamentului, CSU Suceava va câștiga meciul cu Politehnica Timișoara cu scorul de 10-0, aceasta fiind a treia victorie la „masa verde” pe care universitarii o obțin de la startul actualului sezon.

„Noi venim după o altă victorie la <<masa verde>>, obținută în fața Dunării Călărași, într-o rundă în care s-au înregistrat multe rezultate neașteptate. Ne-am pregătit bine și sper să ne dovedim și noi capabili de surprize, în fața unor adversari mai bine cotați. Minaur a pierdut cu Dinamo în etapa precedentă, însă a arătat că este o echipă puternică, care are în componență jucători valoroși. Vom încheia așadar anul cu o singură partidă foarte dificilă și suntem conștienți că trebuie să dăm totul și să evoluăm la nivelul nostru maxim ca să putem scoate ceva din confruntarea cu Minaur”, a declarat antrenorul CSU-ului, care nu poate conta în continuare pe Botond și Olariu, ambii fiind accidentați.

Programul etapei a XIV-a:

Poli Timișoara – Dinamo București: 0-10

CSM Focșani – CSM Botoșani

Dunărea Călărași – Potaissa Turda

Steaua București – CSM Făgăraș

HC Dobrogea Sud – CSM Vaslui

CSM Reșița – CSM Bacău

CSM București – HC Buzău

Minaur Baia Mare – CSU Suceava

N Programul etapei a XV-a:

CSU Suceava – Poli Timișoara: 10-0

CSM Făgăraș – CSM Focșani

CSM Vaslui – Dunărea Călărași

HC Buzău – HC Dobrogea Sud

CSM Botoșani – CSM Reșița

Potaissa Turda – Minaur Baia Mare

Dinamo București – Steaua București

CSM Bacău – CSM București

La finalul sezonului regular, primele opt clasate se califică în play-off, în vreme ce ultimile opt vor juca în play-out, de unde vor retrograda direct patru echipe.  (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …