Saturday , April 27 2024

CSU Suceava a pierdut cu CSM București și va evolua în play-out-ul Ligii Naționale

Echipa suceveană a cedat ieri, pe terenul vicecampioanei en-titre, cu scorul de 20-29 (7-11), într-un meci din cadrul penultimei etape a sezonului regulat din Liga Națională la handbal masculin. Universitarii au ratat cinci aruncări de la 7 metri

Handbal. Suceava - Calarasi

CSU Suceava a pierdut orice șansă de calificare în play-off odată cu înfrângerea suferită ieri, scor 20-29, pe terenul celor de la CSM București, în ultimul meci al etapei a XXV-a din Liga Națională. După un început cu ratări de ambele părți, gruparea bucureșteană, vicecampioana en-titre, s-a distanțat la trei goluri în minutul 10, când Stamate marca pentru scorul de 4-1. Universitarii au echilibrat jocul, s-a apropiat la un singur gol la 6-5 și chiar au avut șansa să egaleze, dar brigada Gorina / Melencu a fluierat “pasiv”. Au urmat apoi 12 minute în care oaspeții n-au mai găsit drumul spre gol la poarta apărată de Iancu, iar bucureștenii au profitat, Negru ma­jorând diferența la cinci lungimi, scor 10-5, în minutul 24. Pauza avea să consemneze scorul de 11-7 în favoarea CSM-ului.

Trupa antrenată de Adi Chiruț a marcat prima în repriza secundă, dar s-a întrecut apoi în ratări, irosind nu mai puțin de cinci aruncări de la 7 metri pe parcursul meciului de ieri. In aceste condiții, gruparea din Capitală s-a distanțat până în minutul 45 la o diferență de nouă goluri pe tabelă: 19-10. Ecartul s-a păstrat până la final, iar CSM București – CSU Suceava s-a terminat 29-20, un rezultat prin care universitarii nu mai au nici șanse matematice la locul 8.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Tîr­zioru (4 goluri), Burlacu (2), Sipka (2), Polo­coșer (2), Puljizovic (2), Preda (1), Petrea (1), Mitrea (1), Ciubotariu (1), Olariu (1), Costea (1), Sol­dănescu (1), Alexa (1) și Baican. Antrenori: Adi Chiruț și Iulian Andrei

Rezultatele penultimei etape: Potaissa Turda – HC Dobrogea Sud 35-29 Steaua București – HC Vaslui 18-20 CSM Focșani – Dinamo București 26-27 CSM Făgăraș – HC Odorhei 22-36 CSM Satu Mare – Dunărea Călărași 25-26 CSM București – CSU Suceava 29-20 Poli Timișoara a stat în această rundă. In ultima etapă din sezonul regulat, CSU Suceava va primi vizita celor de la Politehnica Timișoara. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …