Saturday , April 27 2024

CSU Suceava a pierdut clar în fața celor de la CSM București

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a cedat vinerea trecută, în fața grupării din Capitală, cu scorul de 27-35. Cu ocazia acestui meci, suceveanul Daniel Stanciuc a debutat în Liga Națională la doar 16 ani. Universitarii au căzut pe locul 13 în clasament la finalul etapei a XI-a

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la opt goluri, scor 27-35, suferită vinerea trecută, în sala Apollo din Capitală, în fața celor de la CSM București, în cadrul etapei a XI-a a sezonului regular.

Trupa antrenată de Adrian Chiruț a ținut ritmul cu adversarii doar în primele șapte minute, la finalul cărora tabela indica egalitate, 4-4.
Pe fondul reușitelor brazilianului Selicani Teixeira, gruparea bucureșteană s-a desprins pentru prima oară la patru goluri, 13-9, în minutul 23, și și-a păstrat acest ecart până la pauză, scor 17-13.

În repriza secundă, Jerebie a dus scorul la 24-16, în minutul 40, Pasca a rotunjit apoi avantajul bucureștenilor la 30-20, pentru ca fluierul final să consemneze 35-27.

Meciul de vineri a avut o însemnătate aparte pentru suceveanul Daniel Stanciuc, capitanul naționalei de cadeți debutând la 16 ani în Liga Națională, cu trei golurile marcate.

„Era clar că vom avea parte de un meci greu, dar nu mă așteptam să pierdem la o diferență atât de mare. Am ratat foarte mult și am evoluat cu reținere pe atacul pozițional. Pe final, am jucat mult mai aproape de ceea ce îmi doresc eu, însă experimentații jucători adverși au știut cum să-și conserve avansul de pe tabela de marcaj. CSM București țintește mai sus decât noi. În ce ne privește, trebuie să muncim ca să rămânem în Liga Națională, iar pas cu pas să construim o echipă competitivă la Suceava, mai ales că avem și mulți tineri talentați în lot”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

CSU Suceava: Grigoraș, Duman – Loic (6 goluri), Petrov (4), Stanciuc (3), Fodorean (3), Furak (3), Popia (3), Nalbantoglu (2), Oancea (1), Dascălu (1), Manjic (1), Kobzii, Sadovyi, Tofănel și Câmpan.
Rezultatele etapei a XI-a:

HC Buzău – CSM Bacău 26-23

Potaissa Turda – CSM Reșita 35-25

Politehnica Timișoara – CSM Focșani 24-32

CSU Suceava – CSM București 27-35

CSM Vaslui – CSM Botoșani 25-22

Steaua București – Minaur Baia Mare 25-25

Dinamo București – HC Dobrogea Sud 22-19

CSM Făgăraș – Dunărea Călărași 10-0

În runda viitoare, programată vineri, CSU Suceava va înfrunta formația HC Dobrogea Sud Constanța.

La finalul sezonului regular, primele opt clasate se califică în play-off, în vreme ce ultimile opt vor juca în play-out, de unde vor retrograda direct patru echipe.  (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …