Friday , April 26 2024

CSU din Suceava vrea să continue seria bună de rezultate cu o victorie în meciul cu CSM București

Cele două formații se întâlnesc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala “Dumitru Bernicu”, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii Naționale la handbal masculin. “Întâlnim un adversar cu un buget mai mare, cu o cotă de piața mai bună, dar, dacă vom arăta aceiași dorință de joc, putem păstra cele trei puncte la Suceava”, a declarat antrenorul secund Bogdan Şoldănescu. Echipa suceveană și-a aflat și adversarul din primul tur al Cupei României.

CSU din Suceava a prins încredere după cele două victorii obținute de la începutul acestui an și vrea să-și adauge alte trei puncte în cont de pe urma meciului cu CSM București, programat sâmbătă, cu începere de la ora 17.00, în Sala “Dumitru Bernicu”, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii Naționale la handbal masculin.

“Am arătat motivație și un handbal bun în primele două etape din acest an. Ne-am bucurat din plin de victoriile cu Timișoara și Bacău și am vrea să încununăm această perioadă bună pe care o traversăm cu o victorie în fața celor de la CSM București. Întâlnim un adversar cu un buget mai mare, cu o cotă de piața mai bună, dar care nu traversează cea mai bună formă. Dacă vom arăta aceiași dorință de joc, cred că putem păstra cele trei puncte la Suceava”, a declarat antrenorul secund Bogdan Şoldănescu, care în ciuda absențelor din lot, nu-și face griji că universitarii nu vor putea alinia o echipă competitivă la ora meciului cu CSM.

Aflat în mare formă după prestația senzațională de la Bacău, portarul Ştefan Grigoraș vrea revanșa după meciul tur de la București. “Venim după două victorii concludente în 2022 și vrem să continuăm această serie bună pe care am început-o. Sper să câștigăm, să ne luăm revanșa, după ce în tur am pierdut cum am pierdut la București, la un singur gol. Sperăm să ne bucurăm suporterii cu o victorie în meciul de sâmbătă”, a spus goalkeeperul Ştefan Grigoraș, căruia îi expiră în vară contractul cu CSU din Suceava.

La doar 17 ani, Cătălin Zarițchi a prins deja două meciuri la nivelul Ligii Naționale. “Sper să profităm de această perioadă bună prin care trecem, să rămânem la fel de motivați și să păstrăm punctele acasă”, a spus tânara extremă a grupării sucevene.

Alin Roșu este singura absență certă din cadrul lotului universitar înaintea partidei contra ocupantei locului 7.

Condițiile de intrare a spectatorilor la meci

Conform normelor sanitare în vigoare, în această perioadă, în municipiul Suceava, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între persoane și purtarea măștii de protecție. Prezența în sală este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Programul etapei a XVIII-a:

Universitatea Cluj – Potaissa Turda: 24-31

CSM Alexandria – Minaur Baia Mare: 27-30

HC Dobrogrea Sud – Dinamo București

CSU din Suceava – CSM București

Politehnica Timișoara – HC Buzău

CSM Vaslui – CSM Bacău

CSM Focșani – Steaua București.

În meciul direct din turul campionatului, CSU din Suceava a pierdut la limită pe terenul celor de la CSM București, cu scorul de 26-27.

La finalul sezonului ultimele două clasate vor retrograda direct în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la barajul pentru menținerea în Liga Națională.

Şi-au aflat adversarul din primul tur al Cupei României

CSU din Suceava va debuta în Cupa României la handbal masculin pe data de 24 februarie, cu un meci pe terenul divizionarei secunde CSM Galați, a anunțat în cursul zilei de ieri Federația Română de Handbal.

Programul meciurilor din primul tur al Cupei României:

CSM Vaslui – CSM Alexandria

CS Medgidia – Politehnica Iași

Unirea Sânnicolau – CSU Pitești

SCM Poli Timișoara – HC Buzău

CSM Sighișoara – CSM Odorheiu Secuiesc

CSM Făgăraș – CSU Poli Timișoara

CSM Reșita – CSM București

CSM Oradea – Steaua București

CSU Târgu Jiu – CSM Bacău

HC Pietricica Neamț – Universitatea Cluj

CSU Galați – CSU din Suceava

Dinamo București, Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud, CSM Focșani și Minaur Baia Mare sunt calificate direct în faza optimilor de finală.

În cazul în care va trece de CSU Galați, formația suceveană va întâlni în optimi învingătoarea meciului dintre CS Medgidia și Politehnica Iași. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …