Monday , April 29 2024

Conference League: Sepsi, victorie la Sofia cu ȚSKA, Farul a învins acasă Urartu, CFR – remiză cu Adana la Cluj

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu scorul de 2-0 (0-0) partida cu formaţia ŢSKA Sofia disputată joi seara pe Stadionul Bulgarska Armia din Sofia, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League. Tot joi seară, CFR a remizat la Cluj cu Adana Demirspor, scor 1-1 (1-0), iar Farul a învins acasă cu 3-2 (2-2) formația armeană Urartu.

Pe Stadionul Bulgarska Armiya, din Sofia, Sepsi a avut ocaziile primei reprize. În minutul 27, la pasa în careu a lui Andres Dumitrescu, Safranko nu a putut ajunge la minge înaintea portarului Busatto, care a reţinut balonul în careul mic. Cosmin Matei a scăpat pe contraatac în minutul 29, dar a intrat în careu, singur cu portarul şi s-a complicat. Marius Ştefănescu a avut şi el două şanse mari, în minutele 41 şi 60, pentru ca în minutul 68 să vină şi primul gol al oaspeţilor. Conform Digisport, patru jucători covăsneni – Ştefănescu, Rondon, Roland Varga şi Nicolae Păun au colaborat pentru ca Sepsi să deschidă scorul, după ce Păun i-a furat balonul unui Busatto nesigur. Acelaşi Busatto a greşit decisiv în minutul 80, când a ieşit cu balonul la picior, Rondon l-a deposedat, i-a pasat lui Roland Varga, iar acesta a şutat cu boltă, de la distanţă, stabilind scorul final.

Farul Constanţa a învins formaţia armeană FC Urartu cu scorul de 3-2 (2-2), joi seara, la Ovidiu. În minutul 23 a înscris Maksimenko pentru oaspeţi. Farul a egalat în minutul 27, la şutul lui Tudor Băluţă, scăpat în poartă de goalkeeperul Melikhov. Oaspeţii au revenit în avantaj pe tabelă în minutul 38, prin Ivan Zotko – „bombă” de la distanţă. Gazdele au egalat în al patrulea minut al prelungirilor primei reprize, la golul lui Adrian Mazilu. Larie a marcat golul victoriei constănţene în minutul 90+4

FR Cluj a încheiat la egalitate joi, pe teren propriu, scor 1-1, cu formaţia turcă Adana Demirspor. Clujenii au deschis scorul încă din minutul 6, prin Jefte Betancor, care a deviat în plasă un şut al lui Camora. Oaspeţii au avut iniţiativa în finalul primei reprize şi în startul reprizei secunde şi au egalat în minutul 77, prin Benjamin Stambouli, din pasa lui Ndiyae.

Miercuri, FCSB a învins ŢSKA 1948 la, scor 1-0, într-un meci din prima manşă a turului doi preliminar al Conference League. Golul a fost marcat de Coman, în minutul 28. La scurt timp după minutul 70, jocul a fost întrerupt din cauza nocturnei, care nu oferea o vizibilitate optimă, având câteva becuri afectate de o furtună. Partida s-a reluat după câteva minute.

 

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …