Sunday , April 28 2024

Coco Gauff și Novak Djokovic, câștigători la turneul de la Cincinnati

Coco Gauff (6 WTA) este, la 19 ani, câștigătoarea turneului WTA de la Cincinnati, primul trofeu WTA 1000 din carieră. Sportiva din Statele Unite ale Americii a învins-o în finală pe cehoaica Karolina Muchova, scor 6-3, 6-4. La masculin, numărul 2 mondial, Novak Djokovic, l-a învins în finală pe liderul Carlos Alcaraz.

Coco Gauff a cucerit primul titlu de WTA 1000 al carierei, după ce a învins-o în semifinale pe Iga Swiatek, lidera clasamentului.

Gauff a făcut încă un meci solid și a câștigat partida în două seturi, la capătul unei dispute ce a durat o oră și 57 de minute.

Finalistă în 2022 la Roland Garros, Coco a cedat doar 7 gameuri și a profitat din plin de serviciul al doilea dezastruos al jucătoarei din Cehia, și ea finalistă la Roland Garros în acest an.

La masculin, finala așteptată între primii doi tenismeni ai lumii s-a încheiat după trei seturi stânse cu victoria sârbului Djokovic, care l-a învins pe tânărul spaniol Carlos Alcaraz cu 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4), după 3 ore și 49 de minute de joc.

Iubitorii de tenis nu au fost dezamăgiți, pentru că meciul dintre cei doi va rămâne unul de referință pentru rivalitatea dintre primii doi jucători din lume. Pentru Djokovic este al 39-lea titlu ATP 1000 din carieră.

 

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …