Thursday , April 18 2024

Ciocniri între galeriile echipelor de fotbal Steaua și Academia Rapid. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene

Liga 4: CSA Steaua, învinsă de Academia Rapid (3-1). Pe “Arena Națională” au fost peste 36.000 de spectatoriMeciul CSA Steaua – Academia Rapid, de pe Arena Naţională, a fost întrerupt pentru câteva minute sâmbătă, după ce galeriile echipelor Steaua și Rapid s-au luat la bătaie în tribune. Jandarmii au evacuat câteva sute de fani.

steaua

Noi incidente s-au înregistrat la meciul CSA Steaua-Academia Rapid, de pe Arena Naţională. Fanii stelişti au aruncat cu scaune înspre jandarmi, iar aceştia au intervenit cu gaze lacrimogene. Mai mulţi fani stelişti au fost reţinuţi de jandarmi.

După aproape 70 de minute de joc, scorul este 1-3.

După al treilea gol al rapidiştilor, un suporter al “vişiniilor” a intrat pe teren, s-a dus spre galeria stelistă şi a făcut scene obscene. El a fost imediat luat de jandarmii, dar fanii stelişti au început să arunce cu scaune şi petarde în direcţia forţelor de ordine.

Meciul a fost întrerupt câteva minute, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, reţinând mai mulţi suporteri stelişti, dar şi pe fanul rapidist.

Șteliştii din galeria de la tribuna a II-a au fugit spre peluza rapidiştilor, iar jandarmii au intervenit, pentru a calma spiritele, relatează News.ro.

Deoarece fanii stelişti din peluză au continuat “războiul” cu jandarmii, aceştia din urmă au intervenit cu gaze lacrimogene.

violente steaua-rapidStelistii au aruncat cu torțe și fumigene pe stadion, potrivit Digi24.

Arbitrul Marcel Bîrsan i-a cerut antrenorului stelist Marius Lăcătuş să discute cu galeria, iar meciul întrerupt în minutul 25 s-a reluat în minutul 29.

“Situatia a revenit sub control, iar colegii fac eforturi pentru a izola persoanele agresive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei la Digi 24.

Academia Rapid a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1, echipa CSA Steaua, într-un meci din Liga a IV-a, joc marcat de incidente şi la care au asistat 36.276 de spectatori, conform anunţului făcut la staţia de amplificare a stadionului din Capitală.

Golurile învingătorilor au fost înscrise de Daniel Niculae ’41, Burlacu ’55 şi Vlada ’60.

Pentru Steaua a înscris Predescu, în minutul 45+7, dintr-un penalti acordat de centralul Marcel Bîrsan pentru un henţ făcut de Goge.

Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

CSA Steaua: H. Iancu – Boerean, Sitaru, Pădureţ, Grigore – Vîlcea (Camara ’64), Olaru (Constantinescu ’75), Răsdan – Zeciu, Mirea (Bâtfoi ’63), Predescu.

Academia Rapid: Ciuculescu – Lădaru (Dovleac ’77), Bratu, Iacob (Stancu ’46), Voicu – Burlacu (Grigore ‘63), Duriţă, Maftei, Goge – Niculae, Vlada (Pancu ‘88).

Spre finalul partidei, la staţia de amplificare s-a anunţat că prin sistemul de turnicheţi au trecut în arenă 26.000 de spectatori. Câteva minute mai târziu, la final, s-a făcut o rectificare şi s-a anunţat numărul exact al spectatorilor care au asistat la meci: 36.276.

Lovitura de începere a fost dată de Ştefan Iovan, iar în tribună au fost aruncate mingi de către jucătorii care au câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986.

La startul jocului, 12.000 de fani prezenţi în galeria Rapidului au afişat un banner cu jucătorii emblematici ai Rapdiului, dar şi alte două pe care scria: “A noastră nebunie vişinie, cea mai frumoasă din întreaga Românie” şi “Rapid Bucureşti suntem noi”.

Din galeria Stelei au făcut parte circa 7.000 de persoane şi au prezentat o coregrafie cu plăcuţe argintii şi un banner pe care scria “Voinescu, istorie, blazon, magie şi furtună pe gazon”.

La tribuna 2 fanii stelişti au pus un banner pe care scria: “UEFA – This is Steaua Bucureşti”.

surse: HotNews, Digi 24, News.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …