Friday , May 17 2024

Ciclistul sucevean Vlad Dascălu a ocupat locul 11 în ierarhia finală a Cupei Mondiale de mountain bike

Ciclistul sucevean Vlad Dascălu (Trek) a ocupat locul 11 în clasamentul final al Cupei Mondiale de mountain bike în proba olimpică de cross-country (XCO), după ce s-a clasat al 28-lea în ultima cursă din Canada, disputată duminică la Mont Sainte-Anne.

Cursa canadiană a fost câștigată de britanicul Thomas Pidcock (Ineos), campion olimpic, cu timpul de 1h26min27sec, urmat în clasament de elvețienii Mathias Fluckiger (Thomus Maxon) la 26 secunde, respectiv de Marcel Guerrini (Bixs Performance) la 1min31sec. Dascălu s-a clasat pe locul 28 la 6min27sec de învingător.

Vineri, Vlad Dascălu a ocupat locul 16 în cursa scurtă de cross-country (XCC).

În clasamentul general al Cupei Mondiale de mountain bike, veteranul elvețian Nino Schurter, 37 ani, a ocupat primul loc cu 1.549 puncte și a obținut al nouălea său succes din carieră. Podiumul a fost completat de francezul Jordan Sarrrou (1.509) și de elvețianul Mathias Fluckiger (1.499).

Vlad Dascălu a fost al 11-lea cu 916 puncte, cu două clasări pe podium (locul 3) în etapele din Franța și Italia. Anul trecut, Dascălu a ocupat locul șase în clasamentul general al CM de mountain bike.

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …