Saturday , April 27 2024

Bucovina Suceava și RC Gura Humorului revin în competiție după o pauză de un an de zile

In prima etapă din play-out-ul Diviziei Naționale la rugby, CSM Bucovina primește, pe terenul Unirea, vizita celor de la CSU Arad, în timp ce humorenii întâlnesc, acasă, formația RC Grivița. Ambele meciuri sunt programate mâine, cu începere de la ora 11.00

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului revin la sfârșitul acestei săptămâni pe gazon după o pauză forțată de aproape un an de zile, perioadă în care toate competițiile cu balonul oval au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru limitarea costurilor cu testele pentru depistarea COVID-19, Divizia Națională de rugby se va finaliza într-o formulă restrânsă, în care cele două formații sucevene vor evolua în play-out-ul pentru locurile 5-8, alături de RC Grivița București și CSUAV Arad.

Cu câțiva jucători reactivați între timp, printre care și Sabin Crețu, trupa antrenată de Marius Colțuneac primește în prima etapă din play-out vizita celor de la CSUAV Arad, într-un meci programat mâine, de la ora 11.00, pe terenul bazei sportive “Unirea” din Suceava. “Aceasta pandemie ne-a afectat foarte mult, băieții fiind nerăbdători să revină în competiții. Este foarte bine că vom putea încheia campionatul pe teren. Avem, în general, același lot ca anul trecut, și chiar au mai fost reactivați câțiva jucători din vechea gardă. Ne-am pregătit în condiții de securitate medicală și abia așteptăm să revenim pe teren. Păcat că nu vom avea spectatori în tribune, suportul lor fiind enorm”, a declarat Marius Colțuneac, care și-a chemat elevii la antrenamente încă de acum trei săptămâni.

În turul sezonului regular, CSM Bucovina Suceava a pierdut la Arad, cu scorul de 6-12.

Tot pe teren propriu începe play-out-ul și RC Gura Humorului, formația condusă de Andrei Varvaroi și Ştefăniță Rusu urmând să primească mâine, începând cu ora 11.00, pe stadionul “Tineretului”, replica bucureștenilor de la RC Grivița. “Obiectivul nostru la Gura Humorului este ca tinerii campioni naționali de juniori U19, să facă pasul spre echipa de seniori în aceste trei partide”, a precizat managerul grupării humorene, Ştefăniță Rusu.

În turul sezonului regular, RC Gura Humorului a pierdut în Capitală, în fața celor de la Grivița, cu scorul de 7-33.

N Programul echipelor sucevene în play-out:

Prima etapă (7 noiembrie):

Bucovina Suceava – CSUAV Arad

RC Gura Humorului – RC Grivița

Etapa a II-a (14 noiembrie):

Bucovina Suceava – RC Gura Humorului

Etapa a III-a (21 noiembrie):

RC Grivița – Bucovina Suceava

RC Gura Humorului – CSU Arad.

(Dănuț CHIDOVEȚ)
secretarasite

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …