Saturday , April 20 2024

Becali: Nu puteam să-i dau salariu mic lui Lăcătuş, se simţea jignit după Piţurcă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că negocierile dintre el şi noul antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş, au fost scurte, iar salariul oferit tehnicianului a fost unul asemănător cu cel pe care i l-a propus lui Victor Piţurcă (n.r. – 300.000 de euro).
“Cel mai mult apreciez caracterul lui. Am negociat trei-patru chestii, adică a fost vorba de salariu, i-am spus «Ăsta e salariul». Nu mai puteam să-i spun un salariu mic acum. Se simţea şi el jignit, lui Piţurcă atât şi lui?, a spus Becali.
El a precizat că trebuia să-l numească pe Lăcătuş antrenor pentru că echipa era în degringoladă. “A trebuit să iau o hotărâre rapidă. Am vrut să-l las până în pauză, dar nu se poate, sunt două meciuri importante şi echipa e în degringoladă, n-are busolă. Atunci, am zis să iau o hotărâre. El a spus la o televiziune că el e aici, e prezent oricând îl cheamă Steaua. Atunci, am zis pentru ce să mai fac investigaţii, pe ăla, pe celălalt, când un om a zis din tot sufletul că e prezent când îl cheamă Steaua, fără niciun fel de orgoliu”, a mai spus Becali.
El a menţionat că Lăcătuş ştie că dacă nu va câştiga titlul nu va mai continua în postura de antrenor al Stelei. “Singura condiţie a fost să-l las în pace până la finalul campionatului. Şi la final, a zis că el ştie despre ce e vorba, tragem linie, Liga Campionilor, campionatul. «Sunt acolo, rămân, continuăm, nu, îmi văd de treaba mea». Eu zic că în primele mandate i-a lipsit exigenţa. Am spus asta dintotdeauna şi acum i-am spus iar. Dacă vrea să reuşească, să fie mai exigent. Acum îi avem pe Lăcătuş, cel mai mare simbol, şi pe Duckadam. Ei sunt cele două simboluri ale Stelei”, a concluzionat Gigi Becali.
Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia Oţelul Galaţi, scor 1-0 (1-0), într-un meci din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, partidă la care pe banca tehnică a oaspeţilor a stat tehnicianul interimar Edi Iordănescu.
La câteva ore după această partidă, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că Marius Lăcătuş este noul antrenor al echipei din Bulevardul Ghencea.
Steaua a început sezonul cu o formulă tehnică în care manager general era antrenorul Victor Piţurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunţat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploieşti, în etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, şi în etapa a IX-a a Ligii I, cu Oţelul.
Marius Lăcătuş este la al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009. Ultima echipă antrenată de Marius Lăcătuş a fost FC Vaslui, în sezonul precedent, formaţia moldavă terminând campionatul pe locul trei.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …