Saturday , April 27 2024

Balonul de Aur al lui Maradona a fost furat de mafie si transformat în lingouri

Trofeul cucerit de Maradona în 1986 a fost furat de Camorra napoletană în 1989, topit şi transformat în lingouri.

Balonul de Aur cucerit de argentinianul Diego Maradona în 1986, după ce a devenit campion mondial cu naţionala ţării sale, şi care i-a fost furat ulterior la Napoli, a fost topit şi transformat în lingouri de mafia napoletană (Camorra), anunţă cotidianul italian Corriere della Serra, preluat de Agerpress.

Publicaţia asigură că informaţia referitoare la destinul trofeului cucerit de “El Pibe d’Oro” a fost furnizată de unul dintre naşii Camorrei, Salvatore Lo Russo, cu ocazia interogatoriului la care a fost supus într-un proces în care mafiotul este acuzat de trafic de droguri.

Balonul de Aur care i-a aparţinut lui Maradona a fost primit de argentinian cu ocazia CM din Mexic, unde a fost desemnat jucătorul turneului final şi nu este trofeul acordat anual de publicaţia France Football. El a fost furat în 1989, în cursul unui atac asupra unei bănci din Napoli, unde era depozitat.

Potrivit ziarului italian, Lo Russo, care îl ajutase anterior pe Maradona să recupereze câteva ceasuri care îi fuseseră furate la Napoli, însă atunci când a vrut să recupereze şi trofeul fotbalistului argentinian “nu a mai ajuns la timp’, deoarece fusese deja transformat în lingouri.

Mafiotul, care colaborează acum cu justiţia, a explicat, totodată, în faţa Procuraturii din Napoli, că i-a oferit în diferite ocazii droguri lui Maradona, fost selecţioner al Argentinei din 2008 şi până în iulie 2010.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …