Saturday , April 27 2024

Aryna Sabalenka a câștigat trofeul Australian Open. Este primul Grand Slam al jucătoarei din Belarus

Elena Rîbakina (23 ani – Kazahstan) și Aryna Sabalenka (24 ani- Belarus) s-au întâlnit sâmbătă în finala feminină de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, iar Sabalenka a câștigat în trei seturi: 4-6, 6-3, 6-4.

A fost a patra întâlnire dintre cele două sportive, toate cele trei anterioare fiind câștigate de Sabalenka, toate după meciuri în trei seturi. Sabalenka era neînvinsă în acest an, adunând zece victorii la rând, fără a pierde vreun set. Rîbakina avea opt victorii și o înfrângere în acest an, pierzând, la Adelaide, în fața Petrei Kvitova.

Câştigătoarea va încasa 2.975.000 dolari australieni (1.940.934 euro), iar învinsa va rămâne cu 1.625.000 dolari australieni (1.060.312 euro).

Sabalenka este la primul Grand Slam câștigat în carieră, după trei semifinale jucate, și va fi de luni numărul doi WTA. Elena Rîbakina are deja un Grand Slam la Wimbledon, dar unde nu a câștigat puncte, din cauza deciziei de a-i interzice pe jucătorii ruși și belaruși, niciun participat neprimind puncte, pentru a nu influența clasamentul în mod nedrept, au justificat atunci britanicii. Astfel că Rîbakina intră abia acum în top 10, pe locul 8 WTA.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …